Gingerbread Open 2023 - Pepparkakstävling

Nu är det dags att avgöra vilka som bakar kommunens finaste, häftigaste och bästa pepparkaksbyggen!

REGLER
Reglerna är enkla:

  1. Bidraget måste vara byggt av den/de som tävlar.
  2. I alla tävlingsklasser är det tillåtet att vara flera som bakar tillsammans. Det går alltså utmärkt att anmäla sig tillsammans med kompisar eller kollegor. I klassen för barn och familjer får det dock inte vara fler än två vuxna och det måste vara minst ett barn under 15 år. Det går alltså bra att vara flera barn under 15 år som bakar utan hjälp av vuxna.
  3. Materialet måste vara pepparkaksdeg. Det är alltså inte tillåtet att använda exempelvis kartong eller papprullar i själva konstruktionen. Dekorationen får däremot göras med valfritt material.
  4. Ytan på bottenplattan får vara max 50x50 centimeter. Du får naturligtvis ställa ditt bygge på en mindre bottenplatta men själva bakverket får inte gå utanför måtten 50x50. Däremot får du bygga så högt du kan och vill.
  5. Bidraget ska finnas utställt i Kommunhuset mellan 3 december kl. 14.00 - 16 december kl. 12.00. Du kan alltså inte ta hem ditt bidrag under den här perioden.

TEMA
Temat är fritt så låt fantasin flöda! Låt inte ordet pepparkaksHUS begränsa dig, det går lika bra att lämna in en bil eller en rymdraket i pepparkaksdeg. Tänk gärna utanför boxen!

TÄVLINGSKLASSER

  • Barn och familjer (max 2 vuxna och minst 1 barn under 15 år)
  • Politiker och anställda i Ljusdals kommun (minst två tävlande på samma pepparkaksbygge)
  • Alla andra som bakar

ANMÄLAN
Så här gör du för att vara med och tävla:

Anmäl dig till tävlingen senast den 27 november intendent@ljusdal.se eller telefon 0651-76 14 13.
Vi behöver ditt namn, ett telefonnummer och vilken tävlingsklass du vill anmäla dig till. Efteranmälan kan ske i mån av plats.

Fäst en lapp/etikett på bottenplattan där du skriver en titel på bygget, namnen på dem som bakat, samt vilken kategori du/ni tävlar i.

Inlämning av färdiga byggnationer sker senast söndag 3/12 kl. 13-14 i Konstkuben i Kommunhusets entré.

JURYN
Juryn består av innevånarna i (och eventuellt utanför) Ljusdals kommun. Man kommer att kunna rösta vid utställningen i kommunhuset och på Ljusdal kommuns facebook-sida.
Det vinnande bidraget röstas fram av dem som besöker utställningen eller digitalt "gillar" respektive hus på bild som läggs upp i vår Facebook grupp.
Omröstningen pågår fram till den 16 december kl.11:00, därefter sammanställs rösterna.

UTSTÄLLNINGEN
Utställningen sker i Konstkuben, Kommunhusets entréplan och pågår sedan 4-16 december 2023 och det vinnande bidraget röstas fram av dem som besöker utställningen.
Lördag 16 december kl 12.00 tillkännages årets vinnare och priser delas ut.
Inlämnade pepparkakshus kan hämtas från den 16 december 2023 kl 12-14 och därefter 18-20 december 2023 under kommunhusets ordinarie öppettider.
De byggen som inte hämtats innan dess kommer därefter att kastas.

ÖVRIGT
Utställningsytan är obevakad. Vi vädjar till våra besökare att de ska vara varsamma med de utställda bidragen men vi kan alltså inte garantera att ditt bygge är i samma skick när du hämtar det igen.

Lycka till i tävlingen!