Kultur

Bild på en man som dansar

Aktuellt

Åtgärder gällande viruset Covid-19

Generell information om Ljusdals kommuns åtgärder gällande Coronaviruset Covid-19 uppdateras löpande här på Ljusdals kommuns sida Information om coronaviruset.

Med anledning av Folkhälsomyndighetens höjning av risknivån till den högsta – mycket hög risk för samhällsspridning i Sverige- samt Socialmyndighetens uppmaning att vidta särskilda åtgärder för att skydda riskgrupper har Ljusdals kommuns krisledningsstab, i samråd med centrala samverkansgruppen, beslutat att gå upp i stabsläge. Mer information om detta finns på ljusdal.se. Detta är ingen reaktion på en pågående smittspridning i kommunen utan ska ses som ett verktyg för att effektivt kunna agera om och när situationen ändras.

Vi kommer med anledning av kommunen riktlinjer ställa in all gruppundervisning inom Musikskolan och EstradLjusdal till och med vårterminens slut. Detta beslut innebär att vår kursverksamhet inom EstradLjusdal såsom dans, rytmik, keramik, teater, scenografi, Fjärilseffekten samt Musikskolans orkester- och körverksamhet ställs in fram till sommarlovet. Musikskolans enskilda undervisning påverkas inte i nuläget.

Vi har även beslutat ställa in samtliga av våra publika framträdanden.

Vi hoppas ni har förståelse för detta, ta hand om varandra! /Slottehubben, Ljusdals Kommun

Uppdaterat 2020-05-12


Artscape bjöd in till konstkalas i Ljusdal

Området kring Bagargränd i Ljusdals centrum har fyllts till brädden av spännande konstverk sedan Artscape anordnat gatukonstfestival. ARTSCAPE 2019 LJUSDAL förväntas sätta Ljusdal på den globala kulturkartan och erbjuda besökarna både små, stora och jättestora konstupplevelser.

Festivalen ägde rum 2-4 augusti 2019 i Ljusdal och genomfördes i samarbete med Ljusdals kommun, Systrarna Öhman AB, Region Gävleborg, Nordsjö färg samt lokala samarbetspartners. Artscape är en ideell organisation och en av världens ledande aktörer inom urban samtidskonst. Sedan 2014 har den genomfört storskaliga projekt i Malmö, Göteborg och Värmland.

Mer information

Välkommen!

Kultur ska ha en central roll i att skapa ett socialt hållbart samhälle och vara tillgängligt för alla.

ur Ljusdals kommuns lokala utvecklingsstrategi 2015-2020.

Alla event i Ljusdals kommun
Kurser och aktiviteter i kommunen