Kultur

Bild på en man som dansar

Aktuellt

Artscape bjuder in till konstkalas i Ljusdal

Ljusdals centrum fylls till brädden av spännande konstverk när Artscape anordnar gatukonstfestival i sommar. ARTSCAPE 2019 LJUSDAL förväntas sätta Ljusdal på den globala kulturkartan och erbjuda besökarna både små, stora och jättestora konstupplevelser.

ARTSCAPE 2019 LJUSDAL är gratis och öppen för alla. Festivalen äger rum 2-4 augusti 2019 i Ljusdal och genomförs i samarbete med Ljusdals kommun, Systrarna Öhman AB, Region Gävleborg, Nordsjö färg samt lokala samarbetspartners. Artscape är en ideell organisation och en av världens ledande aktörer inom urban samtidskonst. Sedan 2014 har de genomfört storskaliga projekt i Malmö, Göteborg och Värmland.

Mer information

Välkommen!

I Ljusdals kommun finns ett rikt kulturliv. Konsttraditionen är stark med många verksamma konstnärer och olika uttryck. Här hittar du tre av sju världsarvsklassade Hälsingegårdar. På besöksgården Stenegård i Järvsö finns Världsarvscentrum med information om världsarvet Hälsingegårdar.

Film-/Dans-/Teater- och Musik-föreställningar arrangeras regelbundet i samarbete med kulturföreningar, studieförbund och enskilda aktörer.

EstradLjusdal - Slottehubben

Slottehubben är en ny arena för alla åldrar i Ljusdal. Här finns ett informationscenter samt lokaler för olika fritidsaktiviteter i och omkring Slottegymnasiet.

Alla event i Ljusdals kommun
Kurser och aktiviteter i kommunen