Järvsö

Förstora bilden

Klicka på bilden för att förstora.

Järvsö är kommunens stora turistdestination. Alpinåkning i Järvsöbacken, längd vid Harsagårdens anläggning och alla sorters cykling i Järvsö bergcykelpark och Järvsö skills park med pump track. Stenegård är ett resmål i sig själv med världsarvscentrum, sin stora trädgård och örtagård, Lill-Babs museum, butiker, träteater, galleri, café och restaurang. Vildriket med sin tre kilometer långa trätrottoar har öppet året om och i anslutning till Vildriket ligger Rovdjurscentret De 5 Stora. Toröns sommarrestaurang ser många som en pärla att besöka och detsamma gäller vandringsturen upp på berget Järvsöklack med milsvid utsikt. Världsarvsgården Kristofers ligger i Stene, Järvsö.

I Järvsö är företagande inom turism, cykling, skidor, kulturliv, världsarvsgård, industri och matproduktion mest förekommande. Järvsö har Norrlands största Harley Davidson-butik, belägen ett stenkast från Järvsö station.

Järvsö skola rymmer årskurserna 4-9 och fritidsgården Metro finns i en egen byggnad på skolområdet. På Nybo skola, några kilometer söder om Järvsö, finns förskoleklass till årskurs 3. En fristående förskola heter Jollen och förskolan Kusen är ett personalkooperativ. I Järvsö finns bibliotek och vård- och omsorgsboendet Öjegården. Fritidsgården Metro har öppet tre kvällar i veckan, måndag, onsdag och fredag. Järvsö ligger 18 km sydost om Ljusdal.