Skidor

Bild på kvinna i skidbacke

För dig som tycker om vintersport har Ljusdals kommun ett stort utbud av aktiviteter under vintern.

När det finns tillräckligt med snö för längdskidåkning spåras elljusspåren i olika delar av kommunen. Under perioden då elljusspåren har skidspår ska cykling och ridning ske på andra vägar.

Järvsö
Järvsö elljusspår erbjuder kommunens enda konstsnöspår för längdåkning. Välpreparerade skidspår i lagom kuperad elljusslinga på 2,5 kilometer i direkt anslutning till södra liftområdet där vintersäsongen kan starta tidigt och förlängas vid milda vintrar. Ny skidstuga kommer enligt plan att upprättas under 2018/19. Anläggningen drivs av Järvsö IF.

Ljusdal
Elljusspåret och Skidstadion belägen i nära anslutning till Slottegymansiet med startområde, skidstuga och vallabod. Elljusspåret är i varierande längd upp till 5 kilometer.  Anläggningen som har kapacitet för nationella tävlingar drivs av Hybo AIK och Ljusdals OK. Under gynnsamma snörika perioder finns också längre dagspår som ansluter till elljusspåret och ibland görs även preparerade skidspår på Kyrksjön i centrala Ljusdal.

Ramsjö
Klockarstadion i Ramsjö erbjuder elljusspår i varierande längd upp till  5 kilometer. Det finns även möjlighet att vid behov ordna längre spår i omgivningen. I skidstugan finns sekretariat, samlingslokal samt vallabod. Klockarstadion drivs av Ramsjö Sportklubb.

Det finns naturligtvis även möjlighet till längdskidåkning och utförsåkning i privat regi. Längdskidåkning vid Harsagården som har ett spårsystem med sammanlagt 80 kilometer skidspår och alpina anläggningen i Järvsöbacken med en mängd antal pister.

Gå in på länken skidspår så finns uppdatering angående åkbarheten i de skidspår som kommunen i övrigt erbjuder.

Relaterade sidor

Kontakt

Torleif Bakke
Fritidschef
0651-180 77
torleif.bakke@ljusdal.se

Fritidsenheten Idrottsplatsvaktmästarna 0651-340 000

Turistbyrån i Järvsö
Stationsgatan 2
820 40 Järvsö 0651-403 06