Cykling för alla i Ljusdals kommun

Bild på häst och ryttare

Ett samarbete har etablerats i Ljusdals kommun mellan involverade cykelintressenter och idrottsklubbar för att kunna marknadsföra och informera allmänheten om vilka cykelmöjligheter som finns tillgängliga i kommunen.

Ambitionen är att all information så småningom ska finnas tillgänglig på den här sidan som kommer att omfatta alla typer av cykling, vare sig det handlar om cykling som motion, träning, tävling, avkoppling eller rekreation.

Alternativ och förslag ges på cykelturer längs landsväg och i tätorterna, uppmärkta mountainbikeslingor längs elljusspår och stigar, bergscykling, cykling i betongpark eller med dressin, den kommande Järvsö Skills Park samt evenemang så som Järvsö Gårdstramp.

I centrala Ljusdal finns också enkla cyklar som man får låna helt gratis på sommaren och som erbjuder ett utmärkt sätt att uppleva tätorten. Du lånar och lämnar tillbaka cykeln vid Stadshotellet i centrala Ljusdal. Cykelpumpstation finns i Stadtsparken, mitt emot Resecentrum.

Se detaljerad information om olika former av cykling under Relaterade sidor här intill där vi lägger vi in ny information allt eftersom.

Målsättningen är att utarbeta en heltäckande information för hela kommunen om cykling som ska finnas tillgänglig i en framtida app.

En dialog som cykelintressenterna också bevakar är den så kallade "tätortstriangeln" som binder samman Färila-Järvsö-Ljusdal, med tilltänkta framtida cykelbanor mellan orterna.

Nyhet juni 2019

Från och med den 17 juni finns två uppmärkta Mountainbikeslingor som utgår från skidstadion på Kläppaåsen i Ljusdal.

BLÅ slinga 4,4 km – lättare
RÖD slinga på 7,75 km - svårare

Välkomna!