Cykling för alla i Ljusdals kommun

Bild på häst och ryttare

Ett samarbete har etablerats i Ljusdals kommun mellan involverade cykelintressenter och idrottsklubbar för att kunna marknadsföra och informera allmänheten om vilka cykelmöjligheter som finns tillgängliga i kommunen.

Ambitionen är att all information så småningom ska finnas tillgänglig på den här sidan som kommer att omfatta alla typer av cykling, vare sig det handlar om cykling som motion, träning, tävling, avkoppling eller rekreation.

Alternativ och förslag ges på cykelturer längs landsväg och i tätorterna, uppmärkta mountainbikeslingor längs elljusspår och stigar, bergscykling, cykling i betongpark eller med dressin, den kommande Järvsö Skills Park samt evenemang så som Järvsö Gårdstramp.

I centrala Ljusdal finns under sommaren också enkla cyklar som du får låna helt gratis upp till ett dygn och som erbjuder ett utmärkt sätt att uppleva tätorten. Du lånar och lämnar tillbaka cykelnyckeln vid Stadshotellet. Cyklarna står parkerade vid Resecentrum, mitt emot Stadshotellet. En liten cykelpumpstation finns vid statyn i Stadshotellets park.

Se detaljerad information om olika former av cykling under Relaterade sidor här intill där vi lägger vi in ny information allt eftersom.

Målsättningen är att utarbeta en heltäckande information för hela kommunen om cykling som ska finnas tillgänglig i en framtida app.

En dialog som cykelintressenterna också bevakar är den så kallade "tätortstriangeln" som binder samman Färila-Järvsö-Ljusdal, med tilltänkta framtida cykelbanor mellan orterna.