Vill du få en bättre relation med din tonåring?

Bråkar du och tonåringen ofta? Då är ni inte ensamma. Välkommen till Komet 12-18 år, ett utbildningsprogram för vårdnadshavare som kostnadsfritt erbjuds av Familjeteamet i Ljusdals kommun.

I familjer med tonåringar är det vanligt med bråk och konflikter. Som vårdnadshavare kan det vara svårt att veta hur man kan hantera situationen.

Komet 12-18 år är ett utbildningsprogram som riktar sig till vårdnadshavare som har utåtagerande ungdomar och vill minska tjat och konflikter. Målet är att förbättra kommunikationen med ungdomen och få en bättre relation.

Hur går det till?
Komet 12-18 år består av gruppträffar en gång i veckan, två och en halv timme varje gång, tillsammans med andra vårdnadshavare. Gruppen träffas åtta tillfällen plus en uppföljningsträff. Gruppen leds av två gruppledare.

Innehållet i Komet 12-18 år bygger på forskning om hur konflikter kan minskas och hur relationen mellan vårdnadshavare och barn/ungdomar kan stärkas. Du kommer att få möjlighet att utbyta erfarenheter med andra vårdnadshavare och samtidigt öva på nya förhållningssätt.

Vilka kan gå?
Komet 12-18 år vänder sig till dig som är vårdnadshavare för ungdomar mellan 12 och 18 år med utåtagerande beteende där det uppstår tjat, bråk och konflikter i kontakten er emellan.

Utbildningen är kostnadsfri.

Översikt av träffarna:
Träff 1 - 2: Öka positiv samvaro.
Träff 3 - 6: Bättre kommunikation.
Träff 7 - 8: Sänka volymen och fungerande regler.

Är du intresserad och vill ha mer information?
Välkommen att kontakta Familjeteamet!

E-post: familjeteamet@ljusdal.se

Relaterade sidor

Kursstart

När: Måndag 29 januari

Tid: Klockan 15.00

Plats: Familjeteamet

Anmälan senast 25 januari till:

Tel: 070-3063876