Alla nyheter - Ljusdals kommun

 • Kommunen kan utveckla gång- och cykelvägar genom pengar från Trafikverket

  Ljusdals kommun har beviljats 636 500 kronor från Trafikverket och har redan börjat bygga nya gång- och cykelvägssträckor på Östernäs och i Ämbarbo i Ljusdal.

 • Fritidsbanken i Ljusdal har invigts

  Under torsdagen invigdes Fritidsbanken på Postplan 2 i Ljusdal. Arbetsmarknads- och socialförvaltningens ordförande Ove Schönning (S) kapade skidan och höll invigningstal.

 • Marita Wikström går i pension efter mer än 30 år i kommunen

  Under tisdagseftermiddagen uppvaktades Marita Wikström med fika och gåvor. Förvaltningschef Kenneth Forssell höll tal och i veckan arbetar Marita sina sista arbetsdagar innan pension.

 • Samverkan för en trygg Exte-cup

  14-16 oktober är det bandy-cup på IP i Ljusdal. Det brukar locka många barn och unga. Samtidigt som det är en spännande idrottshelg kan den vara stökig. Fältarna från Ljusdals kommuns socialtjänst, fritidsgårdarna, Svenska kyrkan, Nattvandrarna, Polisen och LBK samverkar för ökad vuxennärvaro och för en trygg helg för våra unga.

 • Två skotare och en pistmaskin till salu

  Ljusdals kommun har två skotare och en pistmaskin till försäljning. Anbudstiden är 13 oktober till 12 november och anbuden läggs per maskin. Anbudsöppning: 15 november. Ljusdals kommun har fri prövningsrätt.

 • Välkommen till eMedborgarveckan 11-17 oktober

  Vecka 41 arrangeras den årliga nationella eMedborgarveckan, en vecka för ökad användning av e-tjänster och ökad digital delaktighet. Ljusdals bibliotek erbjuder digital första hjälpen och får besök av bland annat pensionärsorganisationen PRO och två banker.

 • Tillkännagivande Fördjupad översiktsplan Öjeberget

  Den fördjupade översiktsplanen för Öjeberget är antagen enligt beslut i kommunfullmäktige den 27 september 2021.

 • Fritidsbanken invigs med skidkapning och öppet hus

  Torsdag 14 oktober invigs Fritidsbanken på Postplan 2 i Ljusdal. Klockan 12:00 kapas skidan och sedan är det öppet hus fram till kockan 17:00.

 • Hur arbetar kommunen för att öka våra inköp av lokala råvaror?

  Ljusdals kommun har tagit ett politiskt beslut om att arbeta utifrån Sveriges livsmedelsstrategi. Livsmedelsstrategin handlar om hur Sverige kan öka livsmedelsproduktionen, skapa större lönsamhet för producenterna, bidra till arbetstillfällen och på andra sätt värna den svenska och lokala maten.

 • Lyckönskningar till Byggfakta Group

  Ljusdals kommun uppmärksammade och lyckönskade Byggfakta i deras resa mot att bli Ljusdals första noterade bolag med huvudkontor i Ljusdal under fredag förmiddag.

 • Beslut om utförande av personlig assistans

  Omsorgsnämnden fattade under onsdagen beslut om att lägga ut all verkställighet av personlig assistans på entreprenad.

 • Uppstartskonferens Jämlikt Gävleborg

  Välkommen till en innehållsrik och kunskapshöjande eftermiddag! Resultat från Jämlikhetsutredningen, Region Gävleborg. Med bland annat finansminister Magdalena Anderssons tankar om regeringens fortsatta arbete utifrån Jämlikhetskommissionens betänkande.