Alla nyheter - Ljusdals kommun

 • Eric Carlsson ny ekonomichef i Ljusdals kommun

  Den 1 juni tillträder Eric Carlsson sin tjänst som ekonomichef i Ljusdals kommun och vi hälsar honom välkommen redan nu.

 • Anmäl din valborgsmässoeld

  Om du ska elda på Valborg, 30 april, kom ihåg att anmäla din eld till räddningstjänsten. Tänk på att elda säkert och att träffas på ett coronasäkert sätt, enbart med de närmaste och på avstånd till varandra.

 • Felaktigt utlämnande av dokument anmäls till IVO

  Arbetsmarknads- och socialnämnden i Ljusdals kommun har skickat en anmälan enligt lex Sarah till IVO, Inspektionen för vård och omsorg. Anmälan handlar om att en klient som begärde ut sin journal också fick en annan persons journalanteckningar.

 • Ljusdals kommuns idrottsstipendium 2020

  Vinnarna för årets ungdomsidrottare och årets ungdomsledare är utsedda. Bland pristagarna fanns SM-medaljörer, A-lagsspelare och eldsjälar. Ljusdals kommun presenterade under onsdagen år 2020 års stipendiater.

 • Har du barn i åldrarna 10-18 år?

  Sommaren närmar sig och det innebär att många barn och unga träffas utomhus för att umgås. Sedan några år tillbaka har det förekommit bilträffar i olika omfattning, både i Ljusdals kommun men också på andra platser runt om i länet.

 • Sommarblommorna är på ingång

  Chokladskära, sommarljus, daggsalvia, pelargon, tvillingsporre, verbena, fjäderborstgräs, penningblad och lejongap. Under veckan anländer alla plantor som ska bli sommarblommor runt om i kommunen.

 • Fjärr-, distans- och närundervisning för högstadiet och gymnasiet vecka 15 och 16

  Med undantag för grundsärskolan ska alla högstadieklasser och hela Slottegymnasiet ha en kombination av fjärr-, distans och närundervisning veckorna 15 och 16, 12-25 april. Så beslutade skolchef i samråd med rektorer och Smittskydd Gävleborg under eftermiddagen den 12 april.

 • Ansökan skolskjuts läsåret 21/22

  OBS! Inför läsåret 2021-2022 måste samtliga elever som önskar skolskjuts, busskort eller taxi göra en ny ansökan för detta.

 • Hälsingemodellen – första steget för räddningstjänstens nya ledning

  En ny lag ska göra att räddningstjänsterna i kommunerna ska stå bättre rustade inför stora kriser och händelser. Ljusdal ingår Hälsingemodellen och utökar både ledning och samarbeten.

 • Slutar efter 41 år i kommunen

  Det var år 1975 som Marie Larsson började i kommunväxeln där hon också fick ansvar för utskick och inbetalningar av hundskatt. Kommunväxeln var då belägen i EPA-huset i Ljusdal, det hus som idag kallas Centrumhuset.

 • Fortsatt fjärr- och distansundervisning på Slottegymnasiet vecka 15

  Rektor och förvaltningschef har i dialog med Region Gävleborg fattat beslut om att årskurs 1, 2 och 3 på Slottegymnasiet fortsätter med distans- och fjärrundervisning även vecka 15, 12-18 april. Undantag gäller för elever på Introduktionsprogram, elever som har kontrakt med Studieverkstan, elever på Naturbruk och NIU samt elever som är på APL.

 • Nytt telefonnummer hos Rehabenheten

  Rehabenheten, Ljusdals kommun där kommunens arbetsterapeuter, fysioterapeuter och rehabassistenter jobbar har från 6/4 nytt telefonnummer 0651-761450.

 • Frågor om FÖP Öjeberget?

  FÖP:en (den fördjupade översiktsplanen) för Öjeberget i Järvsö har varit ute på samråd, ändringar har gjorts och den är nu redo för granskning. Vill du veta mer om processen, ställa frågor eller läsa igenom handlingarna? Nu har du chansen.

 • Ökad social skuld, en trolig följd av pandemin

  Sannolikt leder pandemin till ökat behov av stöd från individ- och familjeomsorgen, IFO, och ökat inflöde av ärenden, särskilt i grupper och i områden som redan är utsatta. Om resurserna blir ansträngda minskar möjligheterna till förebyggande arbete och tidiga insatser. IFO i Ljusdal planerar nu för olika sätt att möta ett ökat stödbehov.

 • Ändrade öppettider på Källbackaserveringen i Ljusdal

  Efter påskhelgen ändrar Källbackaserveringen på Doktorsgatan i Ljusdal sina tider och håller öppet på vardagar mellan klockan 9 och 14.

 • Färila skola: Fjärr- och distansundervisning för alla elever vecka 15

  På grund av hög smittspridning av covid-19 på Färila skola har rektor och skolchef i samråd med Smittskydd Gävleborg beslutat om fjärr- och distansundervisning för alla elever, från förskoleklass till årkurs 9, veckan efter påsklovet, 12-18 april.