Alla nyheter - Ljusdals kommun

 • Hittaut tillbaka i Ljusdal

  Den 19 maj klockan 18.00 lanseras Hittaut i Ljusdal för andra året i rad, den här gången med ännu fler kartor, områden och checkpoints än tidigare.

 • Välkommen till föreläsning: Prunkande natur och trädgårdar

  Den 25 maj klockan 18-20 bjuder Biosfärområde Voxnadalen in till en föreläsning med Ola Jennersten. Ola tar oss med till vår fascinerande natur och berättar om vilda blommor och växter, humlor, bin och fjärilar och vad vi kan göra hemma i vår egen trädgård för att hjälp de vilda pollinatörerna. Plats: Ljusdalssalen, Kommunhuset i Ljusdal.

 • Marita Wikström ny enhetschef för boende för ukrainska flyktingar

  I dagarna har tidigare biträdande förvaltningschef Marita Wikström tillträtt som enhetschef för boende för personer som omfattas av massflyktsdirektivet, det vill säga flyktingar från Ukraina.

 • Lokala mathantverkare uppmärksammades på Gävle slott

  På temat Svenska landskapsrätter samlades mathantverkare under en länsmiddag på residenset i Gävle den 13 maj. Landshövding Per Bill ville uppmärksamma mathantverkare från vårt län som har gjort avtryck på hemmaplan. Från Ljusdals kommun var Lotta Persson från Lotta-Boden i Los, maken Roger Persson samt representanter för Ljusdals kommun inbjudna.

 • Extern utredning av eventuellt sammangående med Hälsinglands Utbildningsförbund

  Kommunchefen har fått i uppdrag att ta fram ett underlag för en extern utredning och analys av Slottegymnasiets och Komvux eventuella sammangående med Hälsinglands Utbildningsförbund. Underlaget ska presenteras för kommunstyrelsen före sommaren.

 • Funderar du över vad det innebär att vara god man? Välkommen till en grundutbildning

  Överförmyndarenheten bjuder in till en grundutbildning den 30 maj i Ljusdal för dig som är intresserad av att veta mer om hur det är att vara god man.

 • Tillfälligt stängda parkeringar och tillfälligt stängd gata

  19 maj är Rioparkeringen vid Kommunhuset och 24-timmarsparkeringen, korsningen Hotellgatan och Tingsgatan, stängda på grund av sopning under förmiddagen. Den 20 maj är 24-timmarsparkerngarna, korsningen Hotellgatan och Stationsgatan, stängda under förmiddagen av samma anledning.

 • Önskevecka i kommunens skolrestauranger

  Den 16-20 maj är det önskevecka i kommunens alla skolrestauranger. Då serveras de allra populäraste rätterna som elever från förskoleklass till gymnasiet själva har röstat fram.

 • Välkommen till informationsträff om mötesplats för hbtqi-personer

  Tisdag den 24 maj bjuder Ljusdals kommun, Ljusdals bibliotek och RFSL in till informationsträff om Hälsinglands första mötesplats för hbtqi-personer. Är du själv hbtqi? Träffar du hbtqi-personer i ditt arbete? Eller är du allmänt intresserad? Då är DU välkommen.

 • Fågelsjö Gammelgårds organisation ska utredas

  Organisationen vid kommunägda Fågelsjö Gammelgård, världsarvgården Bortom Åa, ska utredas. Kommunchefen, som fått uppdraget av kommunstyrelsen, ska redovisa resultatet till kommunstyrelsen senast september 2022.

 • Ljusdals kommun ska etablera ett Kontaktcenter

  För att säkra hög service gentemot medborgarna samt för att hantera kommunens telefonväxel, reception och andra viktiga medborgartjänster, har kommunstyrelsen beslutat att ett Kontaktcenter ska etableras i Kommunhuset i Ljusdal.

 • 30 aktörer får bygdemedel från vindparkerna Svartvallsberget, Högkölen, Våsberget och Sörby

  Bygdemedel från vindkraft är pengar som vindkraftsbolagen tilldelar föreningar och andra aktörer som på olika sätt ska användas för att utveckla bygden. Nyligen har beslut fattats om vilka aktörer som tilldelas 2022 års bygdemedel från vindparkerna Svartvallsberget, Högkölen, Våsberget och Sörby.

 • Webbinarie om solel

  Funderar du på att investera i solceller? Torsdagen den 12 maj mellan klockan 08.00 - 09.00 kan du ta del av praktiska tips från solelsföreläsare Lars Andrén.

 • Geoteknik genomförs på Östernäsområdet

  Man har startat upp en geoteknisk undersökning vid Östernäs­området. Man kommer i första hand utföra hejarsondering vilket innebär att man gör en grov bedömning av jordlagerföljd och bedömning av förväntade pållängder för slagna spetsburna pålar.

 • Ansök om skolskjuts eller busskort senast 17 juni

  Inför läsåret 2022/2023 ska samtliga elever som önskar skolskjuts, busskort eller taxi göra en ansökan.

 • Ändrade öppettider på servicekontoret

  Servicekontoret i Ljusdal har ändrade öppettider följande datum:
  Onsdag 25 maj kl. 10.00 - 14.00, stängt för lunch mellan kl. 12.00 - 13.00. Fredag 27 maj är det stängt hela dagen.


 • Valkansliet söker valarbetare till höstens val 2022

  Genomförande av säkra och trovärdiga val till de politiska församlingarna är en av demokratins förutsättningar. Inför valet den 11 september i höst behövs ett antal nya röstmottagare. Det behövs även personal för andra uppgifter i samband med valet.

 • Kungörelse inför samråd - Detaljplan för Hybo 

  Samhällsserviceförvaltningen i Ljusdal kommun har tagit fram ett förslag till Detaljplan för Hybo 2:63 m.fl. ”Skelettplan” för vägar inom Hybo stationssamhälle.

 • Kommunen söker föreningar som vill ansvara för småskalig odling

  Ljusdals kommun har gjort en intresseundersökning för småskalig odling som visar att 52 personer är intresserade av att börja odla på kommunens mark.

 • Matsvinnsveckor i skolorna, hållbar utveckling och nyord på svinniska

  Med start 2 maj och två veckor framåt ska matsvinnet i kommunens alla skolor mätas i tre kategorier; mat som kastas från tallrikarna, från serveringsdiskarna och matavfallet inne i köken. Samtidigt ska eleverna få information om matsvinn och smarta tips på hur de kan minska sitt matsvinn.