Välkommen till cykelns dag och invigningen av Edängebron

Efter år av väntan är det nu dags att ge nytt liv till den gamla järnvägsbron i Edänge. Vilken dag passar bäst för det om inte cykelns dag den 3 juni? Varmt välkomna!

Ljusdals kommun tillsammans med bland andra Ljusdal i centrum anordnar, den tredje juni, invigningen av Edängebron - den naturnära länken mellan Ljusdal och Järvsö.

Det innebär att cyklister från och med den tredje juni har möjlighet att ta sig mellan Ljusdal och Järvsö via den natursköna omgivningen och upptäcka samt uppleva en annan del av vår kommun.

Hur tar man sig till Edängebron?

Vad händer under invigningen?
Ulf Nyman (M) inviger tillställningen med att klippa band. Därefter kommer besökare att ha möjlighet att köpa mat och dryck på plats från lokala matleverantörer och producenter. De som vill testa sina cykelfärdigheter kan prova den mobila teknikbanan som finns på plats, prova elcyklar eller förboka en tur med Ljusdals kommuns cykeltaxi.

Fritidsbanken har öppet från klockan 09.30 för att låna ut cyklar och utrustning för de som vill ta sig till invigningen via cykel, men inte har någon egen. De kommer också finnas vid Sportringen vid klockan 10.00 för utlåning. Konferencier för dagen är ingen mindre än musikern Jörgen Åberg, och underhållningen hålls av musikern Karin Johansson. MTB-stjärnan Linn Gustafzzon har uppvisning vid teknikbanan - missa inte det!

När: 3 juni

Klockan: 11.00 - 14.00

Var: Edängebron (se karta)