Ny näringslivs- och exploateringschef och ny struktur för tillväxtfrågor

Från 1 januari har ett antal funktioner i kommunen sammanförts i en ny enhet; Näringsliv och exploatering. Syftet är att optimera förutsättningarna för samhällsutveckling och service gentemot företagare.

Anders Beigler tillträdde som ny näringslivs- och exploateringschef vid årsskiftet och ska leda den nya enheten.

- Jag vill se kommunens kontakt med företagare och exploatörer från deras perspektiv. Att vara med och göra det så enkelt som möjligt i deras kontakt med kommunen. På så sätt kan vi bidra till tillväxt, säger Anders Beigler, ny näringslivs- och exploateringschef i Ljusdals kommun.

- Vi har valt att bosätta oss här och har förälskat oss i platsen. De finns så mycket framåtanda och vilja. Jag ser Ljusdal som en investerings- och etableringskommun, fortsätter Anders Beigler.

Näringsliv och exploatering är nu en av totalt åtta enheter inom samhällsserviceförvaltningen. Nytt är också att man sammanfört de funktioner som jobbar med myndighetsutövning i en ny enhet; Bygg och miljö. Dit har bland annat alkohol- och tobakstillsynen flyttas från att tidigare ha tillhört arbetsmarknads- och socialförvaltningen.

- Vi är nu ett starkt team som tillsammans är möjliggörare för samhällsutveckling. Vi är en utåtriktad förvaltning där alla jobbar mot någon form av kund. Nu kan vi samverka väldigt tight allihopa och höja servicen ännu mer gentemot företagare och medborgare i stort, säger Lasse Norin, chef för samhällsserviceförvaltningen.

Anders Beigler, ny näringslivs- och exploateringschef i Ljusdals kommun.

Förstora bilden

Klicka på bilden för större format.