Träning och friskvårdsaktiviteter

Gym

Vi erbjuder ett bra träningsalternativ med hög kvalitets- och servicegrad, med en vetenskapligt utformad träningsmetod och anatomiskt riktiga redskap, samt kompetenta instruktörer som stödjer och instruerar för bästa möjliga resultat. Den som håller sig i form mår bättre, får högre livskvalitet och orkar mer.

Tabata

Tabataträning är en form av konditionsträning baserad på väldigt korta högintensiva intervaller. Ett typiskt tabatapass kan bestå av 20 sekunder långa intervaller nära max prestationsnivå, med 10 sekunders vila mellan. Ett komplett set tabataintervaller kan alltså ta fyra minuter. Karaktäristiskt är att intensiteten i intervallerna behöver vara nära den maximala prestationsförmågan.

Spinning

På Färila Sim och Sporthall finns det också möjlighet till spinning. Man sitter i en grupp och cyklar till inspirerande musik.

Vattengymnastik

Vattengymnastik är en rolig, skonsam och effektiv instruktörsledd träning i vatten. Här utnyttjar vi vattnets motstånd och kroppens flytkraft. Vi jobbar i grupp till trallvänliga toner. Då vi jobbar i vatten är det extra skonsamt för leder.