Visit Sweden gjorde studiebesök i Ljusdals kommun

Söndagen den 11 juni rullade gäster från Visit Sweden in på Järvsö tågstation. Syftet med deras studiebesök var att lära sig mer om Hälsingland.

Visit Sweden är svenska statens nationella marknadsföringsbolag, med officiellt samhällsuppdrag att marknadsföra turistlandet Sverige.

Tillsammans med Hälsinglands alla kommuner var Hälsingerådets uppgift att under ett dygn bjuda Visit Sweden på upplevelser och inspiration för att öka kunskapen om landskapet Hälsingland.

Söndagskvällen bjöd på middag över öppen eld och MTB ledcykling i Järvsö. Därefter checkade gästerna in på Varghotellet på Vildriket i Järvsö där de fick en natt med inslag av vargarnas ylande.

Måndagen startade med att gästerna gemensamt gav sig ut på en inspirerande mental resa genom Hälsingland med hjälp av flera föreläsare. Där fick de veta mer om Hälsinglands historia i nutid och framtid på en rad olika sätt. Kultur, mat och dryck, upplevelser och hållbarhet var i fokus. Hälsingerådet informerade även om en rad olika besöksmål runt om i landskapet för att öka kunskapen om det breda utbudet som finns runt om i Hälsingland och till ett flertal olika målgrupper.

Dagen fortsatte med bussresa till Gästgivars, Världsarvsgården i Vallsta, där det bjöds på lokalproducerad Hälsingeostkaka, guidning av gården och en djupdykning av vår kulturhistoria. Därefter blev det lunch och en guidad tur på Orbaden innan gästerna fick hoppa på bussen för att åka vidare ned till Skärså fiskeläger. Där väntade båt för vidare transport till Axmar då Hälsingerådet skulle lämna över gästerna till team Gästrikland. Under bussresan utökades även gruppens kunskaper om Hälsingland genom Robert Fors från Historier från Hälsingland, som guide.