Turistbyrån flyttar ut – träffar besökare på köpingen

Det är dags för sportlov och det innebär bland annat att Ljusdals kommun berikas med turister från alla dess hörn. Kommunens turistbyrå finns på plats i köpingen för att svara på besökares frågor och ge information.

Snart fylls Ljusdals gator av resenärer som är på genomresa vidare till fjällen, eller som stannar för att spendera sportlovet i kommunen. Under vecka åtta, 25-26 februari, kommer Ljusdals kommuns turistbyrå att flytta ut från lokalerna i Järvsö och placera sig på Bokhandlargränd i Ljusdal.

- Tanken är att vi ska finnas tillgängliga för våra turister och dela ut information om turistmål runt om hela vår kommun. Vi ska också finnas tillgängliga och svara på frågor, säger Blanka Unger, platsutvecklare, Ljusdals kommun.

Vad kan man göra under sportlovsveckorna?

- Kommunen har ett nära samarbete med Ljusdal i Centrum som har säkerställt att flera lokala handlare kommer att ha öppet vissa söndagar under sportlovsveckorna.

- Håll koll på kommunens evenemangskalender för att se kommande händelser:

Information

I samband med att Ljusdals kommun berikas med turister, kan det innebära ett högre tryck i den lokala trafiken. Framför allt på Norra Järnvägsgatan. Ljusdals kommun vill därför uppmärksamma kommuninvånarna att det finns risk för trängsel och eventuella trafikstopp.

För att undvika trängseln för alla närboende har Ljusdals kommun tagit fram en karta på tillgängliga parkeringar inom kommunen.