Sommarfredagar på Östernäs

Gratis aktiviteter för barn, unga och familjer på Östernäs ska locka fler att vara aktiva i föreningslivet i Ljusdals kommun. Delta i Ljusdals champions league eller var med på gratiffifredag!

Ljusdals kommun i samverkan med Polisen, Ljusdals idrottsförening, Ljusdals bandyklubb, NI/VI sport, kulturskolan, biblioteket och fritidsbanken bjuder in till gratis aktiviteter. Under fyra fredagar kan barn, unga och familjer att prova olika aktiviteter på Östernäs i Ljusdal.

Huvudfokus är fotbollsturneringen ”Ljusdals Champions League”, men det finns även möjlighet att vara med och måla grafitti, spela spel eller låna böcker från Pop-up-biblioteket. Ta med en vattenflaska och ett gott humör! Se aktivitetschemat längre ner

Gratis fika till alla barn och unga som deltar. Det finns gott om sittplatser och andra aktiviteter att roa sig med för hela familjen. Bilparkering finns i områdets närhet.

LJUSDALS CHAMPIONS LEAGUE

Gratis fotbollsturnering för barn och unga i åldrarna 8-19 år. Match varje fredag och till sist final 21 juli! Begränsat antal platser, läs mer och gör din anmälan senast den 28 juni via QR-koden nedan.

Datum: 30 juni, 7 juli, 14 juli, 21 jul

Plats: Vid lekparken och skateparken, Östernäs

Ålder: 8-19 år

Tider: 16.00 – 20.00

Anmälan: Gör din anmälan här

FRITIDSBANKEN LJUSDAL PEP UP TURNÉ 2023

Fritidsbanken “Pep Up” innebär kortfattat att under sommarlovet fylls ett fordon med prylar från Fritidsbanken som besöker bostadsområden, aktivitetsytor, badplatser, idrottsplatser eller andra platser där folk befinner sig under sommaren. Där finns det möjlighet att låna saker och inspireras till rörelseglädje och fysisk aktivitet.

Kom och häng med Fritidsbanken Pep up Turné 2023 på Östernäs och prova på några av aktiviteterna: Inlines, skateboard, käpphästar, kickbike, boule, volleyboll, kubb, brännboll, badminton, rockring, frisbeegolf, innebandy, jongleringsbollar, hoppa hopprep, tennis med mera.

Alla får låna och allt är gratis!

Vid riktigt bra väder besöker vi även Norebadet i Ljusdal under dessa fredagar.

Datum: 30 juni, 7 juli, 14 juli, 21 jul

Plats: Vid lekparken, Östernäs

Ålder: Alla

Tider: 12-16

POP-UP-BIBLIOTEK

Välkommen till pop-up-biblioteket! Läs böcker, spela spel eller bara häng i myshörnan.
Vid några tillfällen kommer även biblioteksbilen att vara med på plats.

Datum: 30 juni, 7 juli, 14 juli, 21 jul

Plats: Vid skateparken, Östernäs

Ålder: Alla

Tider: 16-20

GRAFFITI-FREDAG

Kom på fredagarna och häng vid Ljusdals lagliga graffitivägg - legoväggen.

Där kan deltagare måla, spraya, trycka och rolla. Måla litet, stort, sin egen tagg eller något gemensamt. En erfaren konstnär finns på plats och handleder deltagarna. Prova på du också!

Det finns personer på plats från 16:00-18:00. Drop-in i mån av plats. Det är helt gratis, ingen anmälan behövs och inga förkunskap krävs. Material finns på plats och tänk på att oömma kläder är bra.

Datum: 30 juni, 7 juli, 14 juli

Plats: Legoväggen, Östernäs

Ålder: 12-19 år

Ledare: Charlie Granberg (30 juni), Robert Pettersson (7 juli), Pernilla Andersson (14 juli)

Tider: kl.16:00-18:00
Anmälan: Drop-in

Förstora bilden

Klicka på bilden för ett större format.