Siv Thun lämnar tjänsten som HR-chef

I dag, torsdag, meddelade Siv Thun att hon lämnar tjänsten som HR-chef på Ljusdals kommun.

Siv Thun lämnade en chefstjänst vid Sundsvalls kommun 2021 för att ta sig an jobbet som HR-chef på Ljusdals kommun. Nu har hon tagit beslutet att lämna för nya utmaningar.

— Det här är ett beslut som har fått växa fram under en tid, men nu känns det helt rätt, säger hon.

Hon ser tillbaka på åren med en positiv blick och vill tacka människorna som hon har fått möjligheten att möta under dessa år.

— Jag har trivts väldigt bra med medarbetare och kollegor här på Ljusdals kommun och kommer sakna dem. Nu börjar en ny fas i livet, säger Siv Thun.

— Planen framåt är att jag ska spela golf, plocka svamp och njuta av långa promenader med min hund.

Kommundirektör Mikael Björk kommenterar beskedet;

— Jag vill tacka Siv för hennes tid hos oss i Ljusdal. Siv är en varm person med ett stort hjärta som har brunnit för att Ljusdal ska utvecklas som arbetsgivare. Som Hr-chef har Siv lyft in arbetsgivarvarumärket och de strategiska personalpolitiska frågorna som prioriterade frågor i samtliga forum där hon varit aktiv och jag önskar henne all lycka framöver när hon går in i nästa fas i livet.

Vem som tar över efter Siv Thun är ännu inte klart.

— Arbetsgivaren kommer tillsammans med arbetstagarparterna diskutera det framtida ledarskapet inom HR-enheten vid en kommande förhandling nästa vecka och jag hoppas kunna presentera en lösning inom kort, säger Mikael Björk.