Pension efter 47 år som lärare i kommunen

Tisdag den 21 juni jobbar Marianne Isaksson Pahlbäck sin sista arbetsdag innan pensionen. Totalt har hon jobbat som lågstadielärare i kommunen i 47 år, och över 40 år på Gärdeåsskolan i Ljusdal.

- Jag har varit i skolan hela mitt liv, först som elev själv, och sen som lärare. Att vara lärare är ett fantastiskt jobb. Jag brukar ge mina bästa rekommendationer om jobbet i kontakten med lärarkandidater och i rollen som mentor för nyutexaminerade lärare, berättar Marianne.

- Jag har haft förmånen att vara Mariannes rektor i fem år, mellan 2013 och 2018. Jag vill tacka allra ödmjukast och med hela hjärtat för en otrolig insats inom hela skolväsendet i vår kommun, säger Carina Bryngelsson, nu skolchef, tidigare rektor på Gärdeåsskolan.

- Marianne är en engagerad, varm och trygg lärare som alltid möter eleven där eleven är. Hon har enorm kompetens och driv och delar med sig av sin kunskap till yngre kollegor. Marianne är som en grund att stå på för oss alla på skolan och hon kommer att vara otroligt saknad, säger Mattias Danneteg, rektor på Gärdeåsskolan.