Möt vår ambassadör Sanna Klang

Sanna Klang. Foto: Linda Mårtensson

Från att ha varit sjuksköterska på neonatalintensiven på Akademiska sjukhuset i Uppsala till skolsköterska i Färila och Los. Sanna Klang älskar naturen och friluftslivet – det som lockade henne tillbaka till sin hemkommun Ljusdal. I dag arbetar hon för att förbättra måendet för unga i skolan.

- Jag är stolt över att jobba åt en arbetsgivare som ger oss skolsköterskor stora möjligheter. Att det finns en möjlighet och frihet att bedriva de förbättringsarbete som vi som grupp tycker är viktiga, säger hon.

För lite drygt två år sedan byggde Sanna Klang och hennes man ett hus i Borr i Ljusdal, från att ha levt stadsliv i Uppsala. Att vara ute i naturen med familjen, och att påta i trädgården, ligger henne nära om hjärtat. Möjligheterna till friluftsliv lockade både henne och hennes man tillbaka till Hälsingland.

Förra våren hörde Sanna av sig till Ljusdals kommun för att söka jobb som skolsköterska, och fick det.

Vad gör dig stolt över att arbeta på Ljusdals kommun?

- Jag är stolt över att jobba åt en arbetsgivare som ger oss skolsköterskor stora möjligheter. Att det finns en möjlighet och frihet att bedriva de förbättringsarbete som vi som grupp tycker är viktiga, säger hon, säger hon och fortsätter:

- Om man arbetar inom en region så är det inte lika enkelt att dra igång förbättringsarbeten. Det är kortare vägar här och jag känner mig lyssnad på.

Vad motiverar dig att jobba hos oss på Ljusdals Kommun?

- I mitt jobb träffar man så många barn och unga. Jag har möjligheten att förbättra mående och måendet i skolan för eleverna. Det som motiverar mig mest är att göra det så bra som möjligt för varje elev, säger hon.

- Det är roligt att jobba i den kommun man själv vuxit upp i och förhoppningsvis kunna bidra med något positivt.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

- Att få träffa så många elever i olika åldrar – allt från förskoleklass till elever i årskurs nio. Det är en väldig variation. Allt från en sticka i fingret hos ett barn i förskoleklass, som kan vara dramatiskt, till något mycket större hos någon som går i högstadiet.

- Men är också roligt för att det är ett samarbete med många olika professioner på skolan. Alla har samma mål; Att göra det så bra som möjligt för eleverna som går här.