Mikael Mortensen ny ekonomichef

Idag, tisdag, står det klart att Mikael Mortensen blir Ljusdals kommuns nya ekonomichef.

Nuvarande ekonomichef Erik Carlsson lämnar sitt uppdrag som ekonomichef efter tre år och nu är det bestämt att det blir Mikael Mortensen som tar över rollen som ekonomichef.

Den tillträdande ekonomichefen kommer senast från Sigtuna kommun, där han arbetat som tillförordnad budgetchef, med fokus på att utveckla verksamheten. Utöver erfarenheter från kommunala verksamheter har han även arbetat som konsult, med fokus på att utveckla olika typer av företag.

- Mikael är en trygg och stabil person som också brinner för att skapa förändringar, säger Mikael Björk, kommundirektör, Ljusdals kommun.

Mikael tillträder på måndag den 10 juni, men kommer till en början arbeta parallellt med nuvarande ekonomichef. Detta för att få en introduktion före han tar över arbetet helt från och med den 1 juli.

Kommunstyrelsens ordförande, Pernilla Färlin (M), känner sig positiv inför att den nye ekonomichefen tillträder.

- Mikaels erfarenhet från kommunal verksamhet och hans förmåga att utveckla och se möjligheter till nya lösningar är något som jag vet kommer vara till stor fördel för Ljusdals kommun, säger Pernilla Färlin.

Även kommundirektör Mikael Björk är nöjd över rekryteringen och vill tillägga att de fackliga representanterna varit till stor hjälp under processen.

- Jag blir återigen påmind om vilken bra och välfungerande facklig samverkan vi har inom vår kommun. Även under denna rekrytering har samarbetet varit till en stor fördel för alla inblandade, avslutar Mikael Björk.