Mikael Björk blir ny kommundirektör i Ljusdal

Kommunstyrelsen i Ljusdals kommun beslutade på torsdagen att anställa Mikael Björk som ny kommundirektör. Mikael Björk har tidigare bl.a. varit biträdande kommunchef.

- Jag är både stolt och tacksam för möjligheten att tillsammans med våra duktiga medarbetare fortsätta utveckla Ljusdals kommun, säger Mikael Björk om sitt nya arbete.

Kommunstyrelsens ordförande, Pernilla Färlin (M) ser mycket positivt på den nya utnämningen och är glad över enigheten över blockgränserna kring anställandet av ny kommundirektör.

- Det är en fördel att Mikael har så stor erfarenhet av kommunen och dess organisation. Han har samtidigt många goda idéer om hur vi kan utvecklas, säger Pernilla Färlin.

Mikael Björk har redan tankar om hur arbetet ska fortskrida.

- Jag tror på en värderingsstyrd organisation, en organisation där vi levererar goda resultat med utgångspunkt i våra sunda värderingar. Vi gör redan idag mycket som är bra och som vi ska fortsätta med samtidigt som utmaningarna är många. Vi har ett flertal förbättringsområden där lösningen i många fall handlar om samverkan, vilja och ledarskap.

Mikael Björk har tidigare varit biträdande kommunchef och förvaltningschef för omsorgsförvaltningen i Ljusdals kommun. Innan det jobbade han som områdeschef inom vård och omsorg i Uppsala.

Kontakt:

Kommunstyrelsens ordförande Pernilla Färlin (M), pernilla.farlin@ljusdal.se. 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen Henrik Karlström (SD), henrik.karlstrom@ljusdal.se.
Kommundirektör Mikael Björk, mikael.björk@ljusdal.se

Relaterade sidor