Ljusdals kommun ska hålla Sverige rent – skolor deltar i skräpplockardagarna

Foto: Håll Sverige Rent

Sortera skräp, återvinn förpackningar och släng skräp i papperskorgen. Ljusdals kommuns barn och unga ska hjälpa till att hålla Sverige rent genom skräpplockardagarna.

Med orden ”Tack för att du räddar världen på skoltid!” uppmanar den ideella organisationen Håll Sverige rent skolor runt om i landet att delta i skräpplockardagarna.

Ljusdals kommun deltar och mellan den 8-12 maj ska runt 1 400 barn och unga från kommunens alla skolor hjälpa till att, inte bara hålla kommunen ren, utan även bidra till ett renare Sverige.

Men även vuxna kommunbor är förstås välkomna att hjälpa till med skräpplockandet. Här är några tips från Håll Sverige Rent på hur man kan göra:

- Sortera gärna skräpet och lämna till återvinningsstationen eller återvinningscentralen. Återanvänd gärna även påsen. På så sätt minskar både klimatpåverkan och användningen av naturresurser.

- Ta med skräpet och lägg det i restavfall. Mycket bra det med.

- Släng det i närmsta papperskorg där det finns plats. Du gör en stor insats bara genom att ta upp skräpet från marken.

- Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast. Övrigt skräp lägger ni i ert vanliga kärl för restavfall.

- Samlar ni in stora mängder skräp som inte får plats i ert kärl för restavfall, kontakta renhållningen. Ljusdal Renhållning hämtar de extra restavfallet som samlats in under Skräpplockaraktiviteterna vid ordinarie sophämtning.

Läs mer här: