Ljusdals kommun kan bli Årets Nyföretagarkommun 2023

Tillsammans med sju andra kommuner i landet är Ljusdals kommun nominerade till priset Årets Nyföretagarkommun 2023. I vinstpotten ligger 100 000 kronor.

En gång om året utses Sveriges bästa kommun för nyföretagande. Det är Visma Spcs och NyföretagarCentrum Sverige som står bakom priset där vinstpengarna ska användas till att inspirera, lyfta och stärka lokala entreprenörer.

De åtta kommunerna är nominerade utifrån hur många nya företag som har startats per tusen invånare från nyårsdagen 2022 till och med 30 juni 2023. Kommunerna kategoriseras enligt Sveriges Kommuner och Regioners (SKR) kommungruppsindelning där Ljusdals kommun ingår i kategorin landsbygdskommun, ej nära större stad.

Vad betyder den här nomineringen för Ljusdals kommun?

- Det är fantastiskt kul att vi är nominerade till Årets Nyföretagarkommun! Ljusdals kommun har en lång historik med egenföretagare och för oss är det jätteviktigt att verka för att få fler nyföretagare, det skapar både ekonomisk tillväxt och fler arbetstillfällen i kommunen, säger Anders Beigler, näringslivs- och exploateringschef på Ljusdals kommun.

En jury med representanter från Visma Spcs och NyföretagarCentrum Sverige kommer nu att bedöma de nominerade kommunernas insatser för att få fler att starta företag och stärka entreprenörskapet.

Priset delas ut den 6 december.

Kontakt Visma Spcs
​Boo Gunnarson
Telefon: 070-872 72 32
E-post: boo.gunnarson@visma.com

Kontakt NyföretagarCentrum Sverige
Harry Goldman
Telefon: 070-661 04 54
E-post: harry.goldman@nyforetagarcentrum.se