Linnea van Wagenen ny tillförordnad förvaltningschef för utbildnings­förvaltningen

I dag, torsdag, beslutades det att Linnea van Wagenen anställs som tillförordnad förvaltningschef vid utbildningsförvaltningen i Ljusdals kommun. Det efter att tidigare förvaltningschef Carina Bryngelsson lämnat tjänsten.

- Jag ser verkligen fram emot att ta mig an den här utmaningen. Min roll blir att skapa trygghet i organisationen och att skapa goda förutsättningar för den chef som kommer efter mig, säger Linnea van Wagenen och fortsätter:

- I det arbetet vill jag arbeta nära bland annat rektorer, lärare, elever, ledningsgrupper och de fackligt förtroendevalda - alla som kan vara med och bidra till vad som kommer bli ett nytt kapitel för Ljusdals kommuns skolor. Det finns mycket positivt att bygga vidare på och de delarna ska vi lyfta fram tillsammans.

Linnea van Wagenen kommer senast från tjänsten som chef för enheten för strategisk och hållbar utveckling i Ljusdals kommun.

- Jag är både glad och tacksam att vi anställer Linnea som tillförordnad förvaltningschef för utbildningsförvaltningen. Linnea är en driven, lyhörd och kompetent ledare som kommer göra stor nytta i vårt fortsatta arbete med att utveckla våra skolor i Ljusdals kommun, säger Mikael Björk, kommundirektör, Ljusdals kommun.

- Jag är även glad och tacksam för det breda stöd som funnits kring förslaget samt att arbetsgivaren och arbetstagarparterna hanterat detta ärende i en samverkande anda. Det bådar gott inför framtiden.  

Henrik Estander, utbildningsnämndens ordförande, tror att Linneas intåg i utbildningsförvaltningen kommer att vara gynnsam och bidra till en positiv utveckling.

- Jag är väldigt nöjd med att Linnea Van Wagenen blir tillförordnad förvaltningschef. Det här innebär att vi får en driven, strategisk och engagerad kraft i skolvärlden. Jag ser fram emot ett givande samarbete tillsammans med henne.

Relaterade sidor

Linnea van Wagenen. Foto: Ljusdals kommun