Kommunchef Nicklas Bremefors slutar

Nicklas Bremefors

Kommunchef Nicklas Bremefors kommer att avsluta sin anställning från och med 30 juni 2023. Nicklas har arbetat för Ljusdals kommun sedan 2000 och anställdes som kommunchef första gången 2009.

- Nicklas har gjort ett bra jobb. Han har varit kunnig och pålitlig och lämnar kommunen efter ytterligare ett år med ekonomi i balans. Vi tackar för den tid som har varit och önskar honom all lycka till i sin fortsatta karriär, säger Pernilla Färlin (M), Kommunstyrelsens ordförande.

- Vi har dock kommit fram till att det är dags för nya tag i Ljusdals kommun, och för det behövs det någon ny på den främsta posten. Det är ganska naturligt för en organisation att ändras och vi tror att vi behöver nytt ledarskap för att kunna göra det. Vi är därför överens om att det är dags att vi går åt olika håll.

Nicklas Bremefors kommer lämna över till Mikael Björk som föreslås bli tillförordnad kommunchef. Rekryteringsprocessen kommer starta så fort som möjligt.

- Jag är tacksam för mina år här på Ljusdals kommun, alla människor jag träffat och allt som åstadkommits . Jag har dock full förståelse för att den nya politiska ledningen ser ett behov av ett nytt ledarskap och en ny röst utifrån den riktning de vill ta kommunen i. Det är vanligt att man ser över alla aspekter av en organisation i början av en mandatperiod. Jag ser fram emot att gå vidare med andra uppgifter och att se hur kommunen fortsätter utvecklas, säger Nicklas Bremefors, kommunchef.

För mer information, kontakta

Pernilla Färlin (M), kommunstyrelsens ordförande
+4665118101