Information gällande fiberutbyggnad

I Ljusdals kommun har 96% av alla hushåll möjlighet att ansluta sitt hus till fibernätet och 87% har redan gjort det. De som bor i kommunens västra delar kommer också att få möjlighet att ansluta till fibernätet.

Fiber är den modernaste formen av anslutning för fast bredband och erbjuder den snabbaste och mest stabila kommunikationen för internet, tv och telefoni.

Varje år delar Post- och telestyrelsen (PTS) ut bidrag så att fiberutbyggnaden kan fortsätta. Kommuner och Regioner har möjlighet att påverka bidragsprocessen genom att prioritera områden. Inför ansökningsomgången som skedde 2022 valde Ljusdals kommun att prioritera Hamra, Sandsjö, Lillhamra, Tandsjöborg, Sjöändan och Fågelsjö.

Företaget Open Infra lämnade in en ansökan för att bygga i dessa områden och bidraget från PTS beviljades. Det innebär att Open Infra kommer att bygga fiber och erbjuda de som bor i dessa områden att ansluta. Ljusdals kommun välkomnar Open Infras satsning att bygga ut fiber i kommunen.

Open Infra kommer att skicka ut information till de som ingår i projektet. Tisdag den 29:e augusti på Fågelsjö hembygdsgård hålls ett informationsmöte, klockan 19.00.

Vid frågor, kontakta Open Infra:

E-post: kim.mattsson@openinfra.com

Telefon: 076 – 129 64 13