Idrottsstipendier 2021 har delats ut

Feben Tewelde ungdomsstipendiat, Irene Jonsson (S) ordförande i samhällsservicenämnden, Sven Persson ungdomsledarstipendiat, Torleif Bakke fritidschef och Mikael Heed ungdomsledarstipendiat.

2021 års ungdomsstipendiat heter Feben Tewelde. Hon är SM-medaljör och aktiv i Järvsö IF Friidrott. Ungdomsledarstipendiet tilldelas två ledare. Sven Persson för sin livsgärning i Ljusdals BK och Ljusdals IF samt Hybo AIK:s Mikael Heed, för att han ser varje ungdoms förmåga och behov och är en förebild som ledare.

Stipendierna, diplom och blomsterbuketter överräcktes under förmiddagen av samhällsservicenämndens ordförande Irene Jonsson (S).

Förutom äran får Feben Tewelde motta 10 000 kronor och Sven Persson och Mikael Heed tilldelas 5 000 kronor vardera.

Motivering Feben Tewelde, ungdomsidrottsstipendiat

Feben Tewelde, 19 år, har tränat friidrott i Järvsö IF sedan hon var elva år. Meritlistan är lång med bland annat SM-medaljer på både ungdomssidan i mångkamp och sedan SM-medaljer med bland annat guld i spjut som junior.

Spjut är numera är hennes paradgren. Feben tillhör efter dessa resultat ungdomslandslaget och är mycket ambitiös och träningsvillig. Hon är också en tävlingsmänniska som kan prestera bäst när det verkligen gäller vilket har visat sig i landslagsdressen samt på Junior-SM. Hon är dessutom en förebild för Järvsö IF och sina klubbkamrater.

Motivering Sven Persson, ungdomsidrottsledarstipendiat

Sven har i decennier varit involverad i idrott både på elitnivå och på ungdomssidan i Ljusdals IF, Ljusdals BK och även i andra idrottsföreningar. Insatserna och den nedlagda tiden är ofta en direkt nödvändighet för att ungdomsverksamheter skall fungera. Han gör allt ifrån att ta emot lag, serva med kaffe åt motståndarledare, tvättar och förbereder matchställ inför matcher. Några har sagt: ”Utan Sven stannar ungdomsidrotten i Ljusdal”.

Sven finns på Älvvallen under sommaren och på Idrottsparken på vintrarna och med sitt intresse och ideella arbete får han föreningarna att fungera. Alla i bandysverige känner Sven, alla har blivit välkomnade till Idrottsparken av just Sven uppklädd i matchkostym. Sven får detaljer och komplicerade saker att enkelt fungera och utnämningen till årets ungdomsledare är inte bara för insatserna under 2021 utan ska mer ses som en livsgärning.

Motivering Mikael Heed, ungdomsidrottsledarstipendiat

Mikael är involverad på strängt taget alla funktioner i skidföreningen Hybo AIK. Han har bidragit till att antalet ungdomar som åker längdskidor har ökat eftersom han ser varje individs förmåga och behov.

Mikael har alltid en positiv inställning vid varje träning eller möte och är en förebild som ledare. Mikael bidrar till välmående och en hälsosam fritid invånarna i Ljusdals kommun. Det innefattar även engagemang, kunskap och nedlagd ideell tid i spårpatrullen som ser till att det finns fina skidspår och förutsättningar för alla åldrar att träna på Kläppaåsen.

Om Ljusdals kommuns idrottsstipendier

Ungdomsidrottsstipendiet är på 10 000 kronor och tilldelas en ungdom mellan 13 och 20 år som varit verksam och framgångsrik i någon av kommunens föreningar under året.

Ungdomsidrottsledarstipendiet är på 10 000 kronor och delas ut till en ungdomsledare som under längre tid eller under året verkar för sin förening och idrott på ett förtjänstfullt sätt.