Hittaut tillbaka i Ljusdal

Den 19 maj klockan 18.00 lanseras Hittaut i Ljusdal för andra året i rad, den här gången med ännu fler kartor, områden och checkpoints än tidigare.

Hittaut är en gratis friskvårdsaktivitet där du med hjälp av karta (på papper eller i appen) ska finna checkpoints. Det finns checkpoints i fyra olika svårighetsgrader och de är placerade i tätorter, parker, bostadsområden och skogar. Hittaut är tillgängligt dygnet runt under sommarhalvåret så du kan ge dig ut när det passar dig. Du kan delta på egen hand eller tillsammans med andra. Välj om du vill gå, springa, cykla eller ta dig fram på annat sätt.

- Förra året var första gången vi arrangerade Hittaut och vi blev glada och imponerade av responsen vi fick. Nästan 700 personer medverkade och hittade tillsammans 15,914 checkpoints på våra två kartor. I år har vi har vi fler områden, fler checkpoints och hoppas på en upprepning av förra årets succé, säger Jan-Erik Skyttner från Ljusdals Orienteringsklubb.

160 checkpoints har satts ut i skogar och tätorter - 90 st i Ljusdal fördelat på tre områden, 35 st i Färila fördelat på 3 områden och 35 st i Järvsö fördelat på två områden.

-Ljusdals kommun är så vacker att vi vill att alla ska hitta ut i den! Vi är stolta och glada över att kunna sponsra en aktivitet som man kan delta i oavsett funktions- och motionsnivå. Förra året gick över förväntan och jag kan inte tänka mig något annat än att ännu fler personer upptäcker vårt fina landskap i år. Förutom Hittaut så kommer vi för första gången tillgängliggöra vår natur och våra leder på Naturkartan i år, så man kan lugnt säga att det här är en storsatsning på friluftsliv, säger Marit Holmstrand (S), kommunstyrelsens ordförande.

Appen som är kopplad till aktiviteten heter Hittaut och finns att ladda ned gratis där appar finns. Utskrivna kartor finns att hämta på följande platser:

  • Kommunhuset
  • Sportringen
  • Fritidsbanken
  • Erikssons Bokhandel
  • Ljusdals Camping
  • Destination Järvsö
  • Dahlia Motor i Färila
  • Postlådan vid Ljusdals OKs klubbstuga vid skidstadion

Kontakt

Jan-Erik Skyttner
072-727 21 61

Magnus Engberg
070-752 30 61

Ulrica Swärd Bütikofer
073-064 62 15

Relaterade sidor