Här firas Sveriges nationaldag

Svenska flaggans dag firas den 6 juni, och sedan 1983 har denna tidiga sommardag status som nationaldag. Sedan 2005 är nationaldagen som bekant även en röd helgdag i kalendern, vilket betyder att det finns gott om möjligheter att hitta på något trevligt med familj och vänner.

Ramsjö, hembygdsgården
Klockan 13.00 - Firande sker på hembygdsgården där flaggan hissas och nationaldagen framförs. Besökarna kan delta i allsång, blomsterlotteri och det bjuds på fika.

Los, hembygdsgården
Klockan 12.00 – startar nationaldagsfirandet i Los. Tal hålls av Jan-Åke Karlsson och underhållning av Vanja och Åke. Flagghissning och gratis fika.

Järvsö, Stenegård
Klockan 14.00 - tågar Järvsö spelmanslag och fanbärare genom trädgården till scenen det blir flagghissning, sång musik och nationaldagstal av Järvsö Hembygdsförenings ordförande Ninni Bagge. Firandet avslutas med applåder och en liten gåva till alla barn födda 2022 och 2023 i Järvsö samt till nyinflyttade Järvsöbor.

Ljusdal, hembygdsgården
Klockan 13.00 - Sång, musik, dans, fanborg och tal. Föreningen har café med hembakt i Skräklestugan.

Färila, hembygdsgården
Klockan 13.00 - Flaggan hissas och högtidstal hålls av Björn Brink, ordförande i Färila hembygdsförening. Färila sångkör är på plats och sjunger. Utdelning av tröjor till nyfödda i Färila. Kom gärna dräktklädd hälsar hembygdsföreningens styrelse.

Har vi missat något firande?
maila: kommunikation@ljusdal.se