Gratis inträde, godisregn och aktiviteter när LBK spelar mot TB Västerås

Foto: Linda Mårtensson.

På måndag den 16 januari är Ljusdals kommun matchvärd när Ljusdals Bandyklubb spelar mot TB Västerås på Idrottsparken i Ljusdal. Fritidsbanken finns på plats och håller aktiviteter för barn, Ljusdals kommun bjuder på det största godisregnet hittills på IP och dessutom är det gratis inträde för alla barn och vuxna.

I år fyller LBK 80 år och ett stort födelsedagsfirande är planerat i samband med hemmamatchen mot Tillberga Bandy, TB Västerås, den 16 januari. På kalaskvällen är Ljusdals kommun matchvärd.

- Ett av de uppdrag vi har i kommunen är att alla barn ska lyckas i skolan. Vi vill jobba för att så många barn som möjligt leker, rör sig och idrottar på fritiden, det ökar chanserna att lyckas i skolan, säger Linnéa Van Wagenen, Ljusdals kommun.

På matchkvällen finns Fritidsbanken på IP och erbjuder aktiviteter.

- Fritidsbanken är toppen och det är en viktig verksamhet. I deras lokal på Postplan i Ljusdal kan alla låna gratis sport- och friluftsutrustning för att prova olika idrotter. Hoppas att många barn och unga kommer till IP på måndag kväll och provar aktiviteter och träffar Fritidbankens personal. Matchen börjar klockan 19:00 och inträdet kostar ingenting, säger Linnéa.

- Innan matchen börjar får alla barn möjlighet att åka skridskor till världens bästa låt, Ut med ungarna på isen. Då får de visa upp sig inför kompisar, familj och alla som tycker om dem, säger Jonas Svensson, LBK marknad och event.