Förvaltningschef Kenneth Forssell får ett nytt uppdrag

Arbetsmarknads- och social­förvaltningens chef Kenneth Forssell kommer lämna sin tjänst på Ljusdals kommun för ett nytt arbete på Sveriges Kommuner och Regioner som utredare/expert inom flykting­mottagning och etablering.

- Jag har under större delen av mitt arbetsliv haft mitt hjärta inom frågor rörande flyktingmottagande, integration och segregation. Efter 33 år som anställd i Ljusdals kommun har jag nu bestämt mig för att prova på något annat, något nytt - som ligger inom områden jag är starkt engagerad kring, säger Kenneth och fortsätter:

- Jag vill tacka alla anställda för de år som jag fått förmånen att arbeta tillsammans med er. Jag vill också tacka för förtroendet att ha fått leda ASF:s arbete under fyra och ett halvt år. Tillsammans har vi åstadkommit en hel del. Och mycket bra saker har gjorts under den tid vi arbetat mot våra gemensamma mål. Ert arbete på alla nivåer behövs fortsatt - och jag har fullt förtroende för att ni kommer att klara av detta alldeles lysande även fortsättningsvis.

Kommunchef Nicklas Bremefors tackar Kenneth för den här tiden och gratulerar SKR för en bra rekrytering:

- Det har varit ett nöje att få arbete med Kenneth och hans engagemang i just de här frågorna - flyktingmottagande och etablering - har alltid varit tydligt. Därför förstår jag såklart att han vill fortsätta med det på en annan nivå, även om han kommer saknas i det dagliga arbetet på Ljusdals kommun. Jag önskar honom all lycka till.

Kenneth Forssell kommer börja sin anställning på SKR under den senare delen av augusti och kommer under tiden fram till dess arbeta kvar i förvaltningen, bland annat för att göra en bra övergång till sin efterträdare.