Exte CUPEN i bandy 2022 ställs in på grund av milt väder

Ljusdals kommun och Ljusdals Bandyklubb har idag den 6 oktober i enighet beslutat att ställa in ExTe CUPEN i bandy 13-15 oktober på grund av det milda vädret. Det saknas förutsättningar att tillverka is och väderprognosen den närmsta veckan pekar på fortsatt milt.

Dialogen mellan Ljusdals kommun och LBK inleddes i måndags och fram till torsdag har flera möten och dialoger med involverade organisationer och styrelser skett.

- Utifrån erfarenhet och kompetens hos ismakarna och LBK bestämde vi dock att avvakta så länge som möjligt med ett eventuellt beslut om att ställa in cupen. Om istillverkning ska påbörjas är eftermiddag/kväll idag 6 oktober sista dagen för att garantera de sportsliga förhållandena i ExTe CUPEN 2022, förklarar Torleif Bakke, fritidschef, Ljusdals kommun.

- LBK, Ljusdals kommun och alla inblandade tycker självfallet att det är enormt tråkigt att bandy- och folkfesten och hela evenemanget måste blåsas av, men utan is kan ingen bandy spelas. Vi tror ändå på förståelse för beslutet och hälsar istället alla välkomna till IP när det finns is, säger Torleif Bakke.

- Att behöva ställa in ExTe CUPEN 2022 skär i hjärtat. Vi från LBK, ExTe och Ljusdals kommun hade velat ge möjligheten till alla att uppleva den uppskattade folkfesten i mörka oktober även detta år. Men vädrets makter övervinner vi tyvärr inte denna höst, säger Jonas Svensson från Ljusdals BK.

- LBK som arrangör har all respekt för Ljusdals kommuns bedömning om att det inte går att göra is på Idrottsparken inför årets ExTe CUPEN. Här ser vi också att det är viktigt att kommunicera beslutet nu för att alla inblandade ska kunna undvika så många kostnader som möjligt, fortsätter Jonas.

Hemmapremiären för LBK:s A-lag i Allsvenskan sker den 5 november. Innan dess spelar LBK slutspel i Supercupen i Karlstad 22-23 oktober innan seriepremiären den 28 oktober mot Tellus i Aktivitets- och Skridskohallen i Gubbängen.