Cyklister sökes – antar du utmaningen?

Bor du i Ljusdals kommun och vill vara med och bidra till minskade koldioxidutsläpp, förbättrad hälsa och billigare resekostnader? Då är projektet Vintercyklisten Gävleborg något för dig!

Ljusdals kommun deltar i år, tillsammans med ett tiotal andra kommuner, regioner och företag i projektet Vintercyklisten Gävleborg vilket är ett projekt som drivs av Region Gävleborg.

– Vi måste ändra våra resvanor. Gävleborgs län har högre utsläpp av växthusgaser från transporter än rikssnittet och det mest hållbara fordonet är utan tvekan cykeln. Region Gävleborg ska bidra till att fler kan välja cykeln oftare, även på vintern, säger Fredrik Åberg-Jönsson (V), ordförande i Region Gävleborgs hållbarhetsnämnd.

För att delta i projektet behöver du under vinterhalvåret ta cykeln till jobbet minst tre dagar i veckan. Du behöver använda hjälm samt registrera dina cykelturer i en app. Alla som deltar i projektet får gratis utrustning tilldelad av regionen i form av dubbdäck, sadelskydd och reflexväst – allt för att klara av krispiga vinterdagar på cykeln.

- Cykling är miljövänligt, ekonomiskt och dessutom bra för hälsan. Vintercyklisten bidrar till att fler kan välja att cykla även vintertid, säger Annika Karlsson, energi- och klimatrådgivare vid Ljusdals kommun.

Anmälan sker via länken nedan:
Anmälan vintercyklisterna Gävleborg