Astrid Grapengiesser Pavlidou - en av våra ambassadörer

Astrid Grapengiesser Pavlidou. Fotograf: Linda Mårtensson

Astrid Grapengiesser Pavlidou är hemvändare och socialsekreteraren som var med och startade FFG (Familjeförstärkningsgruppen). Hon säger att vuxna måste lyssna mer på barn och att tonåringar är det roligaste som finns.

- Jag försöker alltid göra vad jag kan för att vi ska göra det bästa med det vi har. Det rimmar bra med hur den här kommunen är, eller hur vi som jobbar här
är - vi vill mycket, säger hon.

Under sin utbildning till socionom trodde Astrid Grapengiesser att det var vuxna hon ville arbeta med. Inställningen förändrades när hon fick möjlighet att jobba med barn och familjer på sin praktikplats.

- Jag insåg jag att tonåringar är det roligaste som finns! De är så härliga och fulla med energi, säger hon och fortsätter:

- Om man bara föreställer sig att tonåringar är människor som resten av oss så brukar de vara vettiga. Man måste behandla dem med respekt, säger hon.

Vad gör dig stolt över att jobba på Ljusdals kommun?

- Vi må vara en liten kommun mitt i ingenstans, men det finns så mycket kompetens, vilja och engagemang här. Man är inte en liten maktlös kugge i ett maskineri – man har stora möjlighet att påverka!

Vad motiverar dig att jobba på Ljusdals kommun

- Det är att man blir inspirerad av kollegor och att det alltid finns utrymme till att utveckla, och att utvecklas.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

- Alla människor jag möter! Jag vill påstå att jag har lärt mig något viktigt av varje familj jag har jobbat med. Visst, det är jag som jobbar med att hjälpa dem, men de har lärt mig att göra mitt jobb bra. Vad mänsklig samverkan kan göra – det är coolt!