Anders Nilsson - en av våra ambassadörer

Anders Nilsson. Fotograf: Linda Mårtensson

Anders Nilsson har varit med och byggt kommunhuset och Koppargården i Ljusdal och arbetat i Enåsengruvan i Ramsjö. Till slut sadlade Anders om och är i dag lärare på Stenhamreskolan sedan 20 år tillbaka och verksam inom räddningstjänsten sedan 33 år tillbaka. Att hjälpa människor är det som motiverar honom – oavsett yrke.

Anders blev nominerad när Ljusdals kommun efterlyste medarbetare som är bra förebilder, är extra trevlig att jobba med och som delar med sig av kunskaper. Bland de nominerade är han av åtta personer som valdes ut som representant för Ljusdals kommun och ska synas i olika medier för att visa bredden av yrken i kommunen.

Berätta om hur det gick till när du fick arbete på Ljusdals kommun?

- Jag var med och startade Friskolan Vintergatan, sedan saknades det en tjänst i Ramsjö och då sökte jag mig dit och började där. Till slut blev elevantalet för litet, och skolan lades ner. Det saknades lärare även här på Stenhamre, så jag började här 2014.

Vad gör dig stolt över att arbeta på Ljusdals kommun?

- Det är eleverna. Sen har jag trivts väldigt bra inom räddningstjänsten också. Jag har varit där i 33 år, och det hade jag nog inte varit om jag inte trivts så bra.

Vad motiverar dig att jobba på Ljusdals Kommun?

- Att få vara med på elevernas resa! Det är häftigt att se utvecklingen från deras första dag i årskurs sju tills de går ut årskurs nio.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

- Inom räddningstjänsten är det att få vara med och hjälpa andra människor, och det gäller även inom skolan. Oavsett yrke är det människor jag arbetar med.

Har du frågor kring arbetet med Ljusdals kommuns ambassadörer?
Kontakta: sara.jerfsten@ljusdal.se