Samordningskansliet

Länsstyrelsen i Gävleborg och Ljusdals kommun startade efter bränderna ett samordningskansli som samarbetade inom ekonomi, juridik, kommunikation, samordning och administration. Här hanterades allt efterarbetet efter branden. Samordningskansliet stängde den 9 augusti på årsdagen av bränderna. Nedan finner du all information och nyheter om efterarbetet under perioden 9/8-2018 till 9/8-2019.

Aktuellt läge

 • Brandområdet är öppet för tillträde

  Från den 24 juni 2019 bedömer Länsstyrelsen Gävleborg att det brandskadade området i Ljusdals kommun är så pass säkert att det kan öppnas för allmänheten igen.

 • H.M. Konungen besökte brandområdet i Ljusdals kommun

  Onsdagen den 5 juni besökte H.M. Konungen brandområdet runt Kårböle. Han fick en genomgång av brandförlopp och efterarbete och träffade personer som varit inblandade i sommarens skogsbränder.

 • H.M. Konungen besöker brandområdet i Ljusdals kommun den 5 juni 2019

  Onsdagen den 5 juni besöker H.M. Konungen Järvsö och brandområdet i Kårböle. Han kommer att träffa inblandade i sommarens skogsbränder och få information om brandförlopp, efterarbete och en inblick i de utmaningar och framgångsfaktorer som skogsbränderna har inneburit.

 • Allmänheten avråds från att elda

  Räddningstjänsterna i Gävleborgs län avråder från eldning i hela länet. Det råder inte eldningsförbud, all eldning sker dock på eget ansvar.

Placering
Länsstyrelsen finns i Gävle.

Ljusdals kommun finns i kommunhuset.