Basgrupper

Bakstugan

Bakstugan ligger på Juliasområdet och här bakar vi mycket gott. Gruppen bakar fröknäcke, hårdbröd, skorpor och kex. Vi bakar också smaskiga bullar och goda gifflar.

Det går att handla bakverken i vår butik på Röda Kvarn.

Telefon
0651-154 85
070-238 46 87

Butik Blå Torget

Butik Blå Torget är vår butik som ligger på Norra Järnvägsgatan 17, Röda Kvarn.

Vi skapar på frihand och jobbar med olika hantverk, som t.ex. att skissa, sy och göra screentryck. Vi gör också datatryck som skapas med vinyl.

Vi är återförsäljare till några grossistföretag. Det ger arbetsuppgifter som att beställa, plocka upp varor, sätta etiketter, prismärka och fronta i butik. Även kassaarbete ingår.

Butiken säljer Bakstugans goda knäckebröd, bullar, kex, skorpor och fröknäcke.

Välkomna in och upptäck vårt speciella, goda och vackra sortiment!

Öppettider
Tisdag–fredag 9.00–15.00

Telefon
070-238 42 28

Diamanten

Diamanten arbetar med sinnesstimulans av olika slag. Alla har personligt anpassade program, som gör att varje person ges möjlighet till sysselsättning efter behov, intresse och förmåga. För utveckling av sinnen använder gruppen olika sinnesrum.

Det finns många olika möjligheter till glädje och njutning; Sensitsäck, bollhav, vattensäng, bubbelbad, taktil stimulans, musik och bakning.

Telefon
0651-34 00  64

Fixargruppen

Fixargruppen jobbar med diverse hantverk som sedan säljs i butik Blå Torget. Gruppen sköter tvätten åt centralköket tre gånger i veckan och gör lego-jobb.

Telefon
0651-34 00 62

Jobbet

Jobbet är en grupp inne på Hantverkargården.

På Jobbet arbetar man med olika koncentrationsjobb, skapande och går skogspromenader samt gör särskilda uppdragsjobb åt andra grupper.

Telefon
070-622 99 51

Kalaskulan

Restaurang Kalaskulan lagar lunch till alla på Hantverkargården.

Förutom att vi lagar mat och bakar gör vi allt annat som hör till i ett restaurangkök.

Kalaskulan lagar lunch och fixar fika till olika evenemang och möten med mera. Alla i gruppen är delaktiga i alla inköp och sedan i tillagningen - alla hjälper till.

Telefon
0651-34 00 65

Mediahuset

Mediahuset håller till i Gamla stan. Vi jobbar med datarelaterade arbetsuppgifter och program, t.ex. sköter vi ominstalleringar av skolornas datorer. Vi samarbetar med vandrarhemmet och ett lokalt bildelsföretag. Vi tillverkar även månadsböcker, trycker planscher och visitkort. Det är vi som utformar veckans matsedel och veckans tecken.

Telefon
070-240 91 83

Packgruppen

Gruppen jobbar huvudsakligen med lego-jobb på Hantverkargården. Vi packar kondomer för en kondomtillverkare och rörklämmor åt ett plastföretag.

Alla i gruppen har personligt anpassade dagsprogram med en tydlig struktur.

Telefon
0651- 76 13 53

Slotte café

I Slotte café bakar vi och serverar lättare rätter till gymnasieelver och lärare. I arbetet ingår även kassaarbete, påfyllning, tvätt, prissättning och servering.

Torpet

Torpetgruppen finns på Juliasområdet. Vi arbetar med och i naturen, både utomhus och inomhus. Vi går skogspromenader och närheten till djur och natur skapar många möjligheter till olika sysslor.

I vår grupp erbjuds koncentrationsjobb och individuellt anpassade upplevelser. Vi samarbetar med de andra grupperna på Juliasområdet och kör Miljörundan och byter miljöboxar.

Telefon
072-206 22 77

Utegruppen

Finns på Juliasområdet, med närhet till skog och natur.
Gruppen jobbar mycket utomhus med olika projekt,
bla. trädgård, miljövård, vedhantering och diverse underhåll.

Vi har även ett snickeri och samarbetar med andra grupper på området.

Telefon
072-205 13 89

Vandrarhemmet

Vandrarhemmet drivs tillsammans av handledare och arbetstagare på Hantverkargården. Arbetsuppgifterna består i huvudsak av att se till att våra gäster trivs, hålla ordning och göra fint i våra sex rum och i övriga huset, trädgårdsarbete och tvätt. Vi samarbetar med mediagruppen och en lokal restaurang.

Vad är basgrupper?

Hantverkargården har många olika grupper som erbjuder variation och valmöjligheter.