Kultur

Bild på en man som dansar

Aktuellt

Fira Kulturlovet med EstradLjusdal och Musikskolan

Kulturskolan

EstradLjusdal och Musikskolan bjuder in till Kulturlovet, en vecka fylld av aktiviteter för kommunens barn och ungdomar. Det bjuds workshops inom bland annat dans, bild och form, musik, teater, film och skrivande. Aktiviteterna är kostnadsfria och arrangeras vecka 44 i Järvsö, Färila, Los och Ljusdal. 

Spana in alla evenemang och få mer information om hur du kan anmäla dig på EstradLjusdals Facebook-sida eller genom att klicka här!

Hoppas vi ses!

Ansök till Musikskolan och EstradLjusdal

Kulturskolan

I vår ansökningsportal hittar du Musikskolans och EstradLjusdals terminsvisa kurser. Vi erbjuder bland annat dans, rytmik, teater, sång och instrumentundervisning.

Länk till anmälningssidan: https://open24.ist-asp.com/ljusdal/musik/Musik/Start

Klicka in på länken. Logga in med BankID, där kommer du att fylla i dina och barnets uppgifter. Nästa steg är att välja vilken kurs barnet vill gå.

Antagningsbesked sker löpande via mail eller sms.

Vid frågor eller problem med anmälan kontakta oss: 0651-18201

EstradLjusdal och Musikskolan får bidrag från statens kulturråd

Ljusdals kommuns kulturskoleverksamhet EstradLjusdal och Musikskolan, har blivit beviljade 319 000 kr från Kulturrådet, statens kulturråd.

”Det här tycker vi är stort och underbart, hurra!! Pengarna kommer att användas till att bredda kulturutbudet för barn och unga i kommunen.”

-Elin Sundberg, Kulturchef

Artscape bjöd in till konstkalas i Ljusdal

Området kring Bagargränd i Ljusdals centrum har fyllts till brädden av spännande konstverk sedan Artscape anordnat gatukonstfestival. ARTSCAPE 2019 LJUSDAL förväntas sätta Ljusdal på den globala kulturkartan och erbjuda besökarna både små, stora och jättestora konstupplevelser.

Festivalen ägde rum 2-4 augusti 2019 i Ljusdal och genomfördes i samarbete med Ljusdals kommun, Systrarna Öhman AB, Region Gävleborg, Nordsjö färg samt lokala samarbetspartners. Artscape är en ideell organisation och en av världens ledande aktörer inom urban samtidskonst. Sedan 2014 har den genomfört storskaliga projekt i Malmö, Göteborg och Värmland.

Mer information

Välkommen!

Kultur ska ha en central roll i att skapa ett socialt hållbart samhälle och vara tillgängligt för alla.

ur Ljusdals kommuns lokala utvecklingsstrategi 2015-2020.

Alla event i Ljusdals kommun