Ta plats! - Sara Strömberg

Onsdag 9 november klockan 18.00 på Ljusdals bibliotek

Vi välkomnar Sara Strömberg till Ta plats!

SARA STRÖMBERG [f. 1975] är en svensk författare, uppvuxen i Jämtland och Västerbotten, numera bosatt i Östersund. Skred är den andra boken om antihjälten Vera Bergström, efter förra årets Sly, som hyllades av både läsare och kritiker och vann Svenska Deckarakademins pris för Årets bästa svenska debut. En stort anlagd spänningsdebut i Åsa Larssons anda, förlagd till en plats där storstadsturismen har tagit över, där vinnarna tar allt och där förlorarna faller.

Författarbesöket kommer även att livesändas via vår Facebooksida! Ta del av författarbesöket digitalt genom att gå in på biblioteken i Ljusdals kommuns Facebooksida 9 november klockan 18.00.

Har du inte ett Facebook-konto och vill delta digitalt så kan du anmäla dig till Ljusdals bibliotek med din e-postadress, och få en länk till sändningen skickad till dig. Du anmäler dig via e-post till bibliotek@ljusdal.se.

Du kan även se livesändningen på storskärm på Ramsjö bibliotek onsdag 9 november klockan 18.00. Anmäl dig till Ramsjö bibliotek på 0651-188 38, bibliotek.ramsjo@ljusdal.se.

- - - - - -

Ta plats är vår programverksamhet för vuxna.

Det handlar om den geografiska platsen, förstås: om byn, samhället, trakten. Om att känna sig hemma, och om att längta bort. Om känslan av att allt som är riktigt betydelsefullt finns just här – eller tvärtom: att det alltid händer någon annanstans.

Vi får lyssna på olika röster som berättar om platser i en skenbar periferi, om stad och land, om klass och kön. (Och förresten: vem bestämmer egentligen vad som är centrum och periferi?) Det handlar om biblioteket som plats, också. En demokratisk plats där olika röster får höras. Där vi tar plats, och ger varandra plats. Dessutom är det förstås något festligt med att ta plats, tillsammans!

Känn dig varmt välkommen till oss!

Med stöd av Kulturrådet - Stärkta bibliotek.