Ta plats! - Marie Lok Björk

Onsdag 9 februari klockan 18.00 på Ljusdals bibliotek

Vi välkomnar Marie Lok Björk att Ta plats! på Ljusdals bibliotek!

Att välja ett liv är en verklighetsbaserad roman som lyfter fram ett kvinnoöde i början av förra seklet. En bok i samma anda som Moa Martinssons älskade statarromaner — om en kvinna som går från välstånd till armod, men hela tiden står upp för sig själv och sina barn.
Läs mer om boken: https://bazarforlag.se/bocker/287289/att-valja-ett-liv/

Marie Björk är journalist och författare. Hon har ett starkt engagemang för feminism och jämställdhet och brinner för att göra jämställdhetsfrågan tillgänglig och inkluderande. Hon har tidigare givit ut ungdomsboken Jag blundar tills jag finns och fackboken Handbok i jämställt författarskap.
Läs mer om Marie Lok Björk: bazarforlag.se/forfattare/66691/marie-lok-bjork/

OBS! Vi har ett begränsat antal platser, detta för att vi ska kunna möblera glest så att vi kan hålla avstånd till varandra. Vill du vara säker på att få en plats så kan du anmäla dig med namn och telefonnummer till bibliotek@ljusdal.se, via telefon 0651-180 01 eller direkt till lånedisken på Ljusdals bibliotek.

Författarbesöket kommer även att livesändas via vår Facebooksida!

Har du inte ett Facebook-konto och vill delta digitalt så kan du anmäla dig till Ljusdals bibliotek med din e-postadress, och få en länk till sändningen skickad till dig. Du anmäler dig via e-post till bibliotek@ljusdal.se.

Du som inte har en e-postadress kan gå in på vår Facebooksida när vi har startat livesändningen.

Vi visar även livesändningen av Ta plats! med Marie Lok Björk på storskärm på biblioteken i Järvsö, Los och Ramsjö.

Vi följer rekommendationerna kring Covid-19. Har du symptom så ber vi dig att stanna hemma.

Ta plats! är vår programverksamhet för vuxna.

Det handlar om den geografiska platsen, förstås: om byn, samhället, trakten. Om att känna sig hemma, och om att längta bort. Om känslan av att allt som är riktigt betydelsefullt finns just här – eller tvärtom: att det alltid händer någon annanstans.

Vi får lyssna på olika röster som berättar om platser i en skenbar periferi, om stad och land, om klass och kön. (Och förresten: vem bestämmer egentligen vad som är centrum och periferi?)

Det handlar om biblioteket som plats, också. En demokratisk plats där olika röster får höras. Där vi tar plats, och ger varandra plats. Dessutom är det förstås något festligt med att ta plats, tillsammans!

Ta plats! anordnas med hjälp av medel från Kulturrådet.

Varmt välkommen att Ta plats! på Ljusdals bibliotek!
0651-180 01, bibliotek@ljusdal.se