Månadens författare Gävleborg

Månadens författare Gävleborg är tillbaka med nya spännande författarskap

Vi är glada att meddela att den omtyckta satsningen Månadens författare är tillbaka och redo att presentera tolv nya regionala författarskap från september 2023 till och med augusti 2024. Gävleborgs rika författartradition kommer återigen att lysa upp med fantastiska berättelser och talangfulla författare.

Varje första onsdag i månaden, med start den 6 september, kommer namnen för den kommande månadens författare att avslöjas strax efter 10.30 i P4 Gävleborg.

Gävleborgs region är en skattkista av författare, både de som verkar nu och de som har gått bort. Under 2020-2022 fick vi möjlighet att uppmärksamma totalt 24 regionala författarskap genom Månadens författare Gävleborg. Efter detta har många av författarna fått välförtjänt uppmärksamhet för sina verk och för sina framstående litterära prestationer.

Du kan ta del av de inspirerande texterna om författarna som presenterades mellan 2020-2022 på sidan "Gävleborgsförfattare" på helgebiblioteken.se. Denna samling utgör en riklig författarbank som nu kommer att expandera ytterligare med tolv nya författarskap.

Månadens Författare är resultatet av ett samarbete mellan litteraturverksamheten inom Kultur Gävleborg, HelGe-biblioteken (folkbiblioteken i Gästrikland och Hälsingland), P4 Gävleborg och Sveriges Radio.