Snabbfakta om branden

Ta del av fakta om branden och hur läget ser ut just nu.

Antal byggnader som brunnit ner: Räddningsarbetarna kommer inte in i alla brandområden så vi har inga uppgifter om det i dagsläget.

Antal byggnader som räddats: Räddningstjänsten arbetar hårt för att hålla branden från Kårböle, Enshögen, Finneby, Ängra och byggnader runt Ängratörn/Sillervallen.

Räddningspersonal på plats: För bekämpning av branden arbetar räddningstjänst från hela landet sida vid sida med hemvärn, företagare, skogsbolag, myndigheter, kommun med mera. För att stödja dessa finns även flera frivilliga som på olika sätt gör sitt absolut yttersta för att underlätta räddningsarbetet.

Samverkande myndigheter på plats är Försvaret, Polisen, MSB, Trafikverket, Kustbevakningen, Lantmäteriet med flera.

Bredd och längd på brandgator: Arbetet med den längsta brandgatan pågår just nu. Den blir drygt en mil lång och den har en varierad bredd på 40-60 meter. För tillfället är det cirka 15 maskiner i drift och arbetet har pågått sedan i går morse (20/7).

Antal liter vatten som ryms i planen/helikoptrarna: Planen rymmer 6200 liter och helikoptrarna kan ta någonstans mellan 500-1000 liter.

Avstängda vägar: På Trafikverkets webbplats uppdateras informationen om vilka vägar som är körbara.

Övrigt: För allmänna frågor om branden är numret 113 13. Det är ett nationellt informationsnummer som du kan ringa för att lämna eller få information om allvarliga olyckor och kriser. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt. Vi ber allmänheten att inte belasta 112 vid exempelvis endast röklukt.