Delar av evakueringen i Huskölen och Storån hävs

De som bor i Storån och Huskölen och nordväst därom på norra sidan om Ljusnan i Härjedalens kommun, samt boende i Karlstrand, Ljusdals kommun – kan återvända till sina fastigheter torsdag den 26 juli klockan 14.00. Det har räddningsledaren för räddningstjänstens insats vid bränderna i Kårböle beslutat.

Du kan endast köra in i Huskölen via väg 724 norrifrån från väg E45. Det går inte att köra till Huskölen söderifrån via Kårböle.

Personal från Ljusdals kommun finns i före detta skolan i Huskölen klockan 14.00-18.00 torsdag den 26 juli för att erbjuda hjälp och stöd för dem som är i behov av detta. Det är personal ur Posom-gruppen (psykiskt och socialt omhändertagande vid stora olyckor och katastrofer) som representerar Ljusdals kommun.

Det är viktigt att du även i fortsättningen håller dig uppdaterad om läget via Radio P4 Gävleborg, Radio P4 Jämtland och på Länsstyrelsen Gävleborgs webbplats.

Inzoomade kartor finner du längst ner på denna sida.

Om du har frågor till Härjedalens kommun
072-227 97 76

Om du har frågor till Ljusdals kommun
072-208 54 60

Röda korset Kupan i Ytterhogdal
Evakuerade och andra som arbetar med eller påverkas av skogsbränderna kan besöka Röda korset Kupan i Ytterhogdal för samtal och stöd. Öppet måndag, onsdag och fredag klockan 11-15. Besöksadress: Ångevägen 4.

Församlingshemmet i Sveg
Församlingshemmet i Sveg, söder om kyrkan, har öppet dygnet runt för evakuerade och de som arbetar med bränderna.