Tack för lånet, Färila skola

Deltagarna på mötet samlade utanför Färila skola

Både kommunen och lässtyrelsen hade representanter på mötet, från vänster; Catalina Kiss, skolpsykolog, Carina Bryngelsson, verksamhetschef grundskolan, Robert Strid, räddningsledare, Patrik Åhnberg, biträdande räddningsledare, Monica Hallqvist, utbildningschef, och Ann Lindgren, verksamhetschef förskola. Robert och Patrik från länsstyrelsen, övriga från Ljusdals kommun.

Länsstyrelsen informerade personalen på Färila skola om branden och den aktivitet som pågått i och runt skolan. Robert Strid, räddningsledare och Patrik Åhnberg, biträdande räddningsledare, var länsstyrelsens representanter och tackade hjärtligt för lånet av lokaler.

Igår eftermiddag, tisdagen 14 augusti, informerades personal i grundskola och förskola på Färila skola, de fick en kort sammanfattning av branden och dess händelseförlopp. Aktiviteterna och insatsen som pågått på skolområdet förklarades grundligt. Syftet med mötet var att förbereda personalen och ge dom en grund för att möta eleverna och deras frågor, funderingar och känslor till följd av branden.

Catalina Kiss är till vardags skolpsykolog i Ljusdals kommun och tillfälligt inlånad som psykolog i kommunens stödgrupp, framhöll vikten av att kunna hänvisa vidare till annan hjälp om kollegor, föräldrar eller elever mår dåligt till följd av branden.

Robert och Patrik tackade hjärtligt för att man kunnat använda Färila skola:
- I tidigt skede visste vi inte hur omfattande denna insats skulle bli, vi har med Färila skola kunnat växa med insatsen. Vi är så glada och tacksamma att vi har haft Färila skola under den här tiden, säger Robert Strid.

Patrik och Robert vid skylten i klassrummet.

Robert och Patrik berättar med glimten i ögat att de haft användning av vissa pedagogiska verktyg. Bland annat en skylt med texten: fundera själv, fråga en kompis, fråga fröken. Men i detta fall ersattes fröken av chef för insatsledningen.