Ny fas för stödgrupp efter bränderna

Kontakta kommunens stödgrupp

Från den 1 november 2018 avslutar kommunens stödgrupp sina uppsökande samtal. Flera medarbetare går tillbaka till ordinarie tjänster. Stödtelefonen är fortsatt öppen om du vill kontakta gruppen.

Under september och oktober har stödgruppen arbetat med att aktivt söka upp och återkoppla till dig som berörts av sommarens bränder. Sara Strandberg och Catalina Kiss har ringt evakuerade och markägare på telefonnummer de haft tillgång till, för att höra hur det fungerat att komma tillbaka hem och om någon behöver samtal eller stöd.

- Nu går vi in i en ny fas. Sara och Catalina har gjort en fantastisk stödinsats under och efter bränderna, men nu återgår de till sina ordinarie tjänster, berättar Marita Wikström som leder stödinsatsen.

Hur går ni vidare efter höstens rundringning?

- Vi avslutar vårt aktiva uppsök och återkopplar stödgruppens erfarenheter till kommunledningen. Om du inte blivit uppringd under september och oktober är du varmt välkommen att höra av dig via stödtelefonnumret om du vill förmedla någonting, säger Marita Wikström.

Vart kan jag vända mig nu?

- Stödtelefonen på 072-208 54 60 är fortsatt öppen på kontorstid. Vi tar emot samtal och kan även lotsa vidare. Ljusnans pastorat är aktivt i stödarbetet och du kan också kontakta dem direkt. Om du vill att stödgruppen närvarar vid något större möte är du välkommen att kontakta oss, berättar Marita Wikström.