Sommarboken 2024

Nu är det dags för Sommarboken 2024!

Sommarboken är ett läsprojekt som pågår under sommarlovet (18 juni till 31 augusti) för att barn ska läsa fritt utanför skolan, bara för att det är roligt!

Vi har tre olika varianter av Sommarboken, ett Läsbingo för de allra minsta (0-5 år) , ett Läskort för de lite äldre (6-13 år), och en Läsutmaning för ungdomar (14-19 år)!


Sommarboken Mini (0-5 år)

För barn mellan 0 och 5 år finns Sommarboken Mini, ett LÄSBINGO där familjen eller förskolan kan läsa tillsammans och fylla läsbingobrickan med härlig sommarläsning. På läsbingobrickan fyller du också i ditt namn, din adress och din ålder. Alla barn får ett diplom och ett bokmärke samt deltar i utlottning av böcker och presentkort på Ericssons Bokhandel.

Hämta din läsbingobricka på närmaste bibliotek eller bokbussen. Lämna in bingobrickan senast 31 augusti på närmaste bibliotek.


Sommarboken (6-13 år)

För de lite äldre, barn mellan 6 och 13 år, finns Sommarboken med LÄSKORTET. Läs eller lyssna på så många böcker du vill under sommarlovet. När du läst sju böcker kan du hämta en presentbok. För att få din presentbok måste du visa upp ditt ifyllda läskort. På läskortet fyller du också i ditt namn och din ålder.

Hämta läskortet på närmaste bibliotek eller bokbussen. Sista dag att hämta presentböcker är 31 augusti.


Sommarboken Ung (14-19 år)

För ungdomar har vi en läsutmaning där du ska läsa 1000 sidor under sommaren. Du noterar din läsning på LÄSKORTET UNG. På läskortet fyller du också i ditt namn, din ålder och din kontaktinformation. Därefter kan du hämta en presentbok på biblioteket. Du kan lämna in flera läskort och den som läst flest sidor i slutet av sommaren vinner en biobiljett från Rio Bio!

Hämta läskortet på närmaste bibliotek. Sista dag att hämta presentböcker är 31 augusti.


Kontakta ditt närmaste bibliotek om du har frågor.