Feriejobb för gymnasieungdomar

Information om feriearbete sommaren 2021

Inom verksamheterna stöd och omsorg, äldreomsorg samt barnomsorg så har arbetsgivaren beslutat att enbart ta emot elever som går Vård- och omsorgsprogrammet samt Barn- och fritidsprogrammet i år.
Detta med anledning av att minderåriga inte ska utföra arbetsuppgifter inom vård, äldreomsorg, funktionshinderområdet eller förskolan om det finns patienter, brukare eller barn med konstaterad eller misstänkt covid-19. Det är arbetsgivarens ansvar att säkerställa att den minderårigas arbetsuppgifter inte innebär risk för kontakt med det nya coronaviruset utöver den risk som finns i samhället generellt under pågående pandemi med allmän smittspridning. Arbetsgivaren gör bedömningen att utifrån rådande läge med smittspridningen kommer vara svårt att säkerställa att feriearbetare inte utsätts för dessa risker.

Övriga verksamheter som normalt sett tar emot feriearbetare kommer att göra det även i år.

Detta innebär att kommunen inte kommer att kunna erbjuda lika många arbeten som det var planerat. Antalet platser är 47 stycken, som ska fördelas på 158 stycken sökande. Förtur har elever som tidigare inte haft feriejobb i kommunen.

Du som går på gymnasiet åk 1 eller åk 2 och är folkbokförd i Ljusdals kommun har möjlighet att söka feriejobb i kommunens olika arbetsställen.

Obs! Om du inte är svensk medborgare måste du ha uppehållstillstånd för att få söka.

De ungdomar som inte hade feriejobb inom kommunen förra året har förtur till platserna.

När kan du söka feriejobb inom kommunen 2021

1:a perioden: 28 juni - 18 juli eller
2:a perioden: 19 juli - 8 augusti

Omfattning: 3 veckor, heltid (8 tim./dag)
Lön: 79 kronor per timme inklusive semesterersättning. 

Ansökan är avslutad

Sista ansökningsdag: 30 april 2021.

Vid frågor, kontakta:
Anna Gustafsson
0651-188 55, eller skicka ett mejl till:
anna.gustafsson@ljusdal.se