Vård- och omsorgscollege

Bild på kvinnor vår och omsorgscollge

Vi bedriver utbildning inom vård och omsorg för vuxna. Har du yrkeserfarenhet från vård och omsorg kan du validera kurser och få betyg på dina kunskaper. Du kan själv välja din studietakt.

Vård- och omsorgsutbildningen för vuxna sätter människan i centrum och tror på allas förmåga att utvecklas. Vård- och omsorgsutbildningens roll är att vara mentor i det livslånga lärandet. Ledstjärnan är att lärandet ska vara så flexibelt som möjligt. I samråd med dina lärare har du stora möjligheter att planera studierna så att de passar dig.

Intag

Nästa intag till helt utbildningsprogram är 13 januari 2020, sista ansökningsdag 6 januari. Intag till enstaka kurser sker tätare, se webbansökan eller kontakta studie- och yrkesvägledare Anita Rohde.

Ansökan

Ansökan till vuxenutbildningen i Ljusdals kommun sker via webbansökan, följ länken "Ansökan vuxenutbildning". Du loggar in med hjälp av E-legitimation/Bank-ID eller gör ett tillfälligt konto med användarnamn och lösenord. Du kommer att få en bekräftelse via mejl att din ansökan är mottagen.

Du som ansöker till vuxenutbildningen för första gången bör alltid träffa Utvecklingscentrums studie- och yrkesvägledare som hjälper dig med din studieplanering och ansökan. Du kan också få hjälp med din ansökan via Utvecklingscentrums reception.

Antagningsbesked

När din ansökan är granskad och behandlad får du ett antagningsbesked via mejl till den mejladress som du angav i din ansökan.

Kursupplägg

Träffarna på skolan består av föreläsningar, metodövningar, klassträffar och redovisningar på olika sätt. Det tar cirka tre terminer att bli undersköterska. Du läser inte kurser du har betyg i sedan tidigare.

Du som arbetat minst 2 år inom omsorgen kan validera kursen Vård och omsorg-1, 200 poäng. Detta innebär att du får en strukturerad bedömning och därefter betyg. På så vis får du dina kunskaper dokumenterade, förkortar studietiden, kan börja studierna på rätt nivå och får ökade möjligheter till arbete inom ditt kunskapsområde.

Det är möjligt att kombinera arbete och studier. Det krävs minst fem sökande för att kursen ska starta.

Utvecklingscentrum

Furugatan 3
827 35 Ljusdal
0651-184 54
uc@ljusdal.se

Kontakt

Anita Rohde
Studie- och yrkesvägledare
Utvecklingscentrum
Tidsbokning 0651-184 54
anita.rohde@ljusdal.se

Logo