Vård- och omsorgscollege

Vi bedriver utbildning inom vård och omsorg för vuxna. Har du yrkeserfarenhet från vård och omsorg kan du validera kurser och få betyg på dina kunskaper. Du kan själv välja din studietakt.

Vård- och omsorgsutbildningen för vuxna sätter människan i centrum och tror på allas förmåga att utvecklas. Vård- och omsorgsutbildningens roll är att vara mentor i det livslånga lärandet. Ledstjärnan är att lärandet ska vara så flexibelt som möjligt. I samråd med dina lärare har du stora möjligheter att planera studierna så att de passar dig.

Kurser och startdatum

Du kan läsa hela programpaket eller enstaka kurser. Följ länken webbansökan för att se kursutbud och startdatum.

Ansökan

Ansökan till vuxenutbildningen i Ljusdals kommun sker via webbansökan. Du loggar in med hjälp av E-legitimation/Bank-ID eller gör ett tillfälligt konto med användarnamn och lösenord. Du kommer att få en bekräftelse via mejl att din ansökan är mottagen.

Du som ansöker till vuxenutbildningen för första gången bör alltid träffa Utvecklingscentrums studie- och yrkesvägledare som hjälper dig med din studieplanering och ansökan. Du kan också få hjälp med din ansökan via Utvecklingscentrums reception.

Antagningsbesked

När din ansökan är granskad och behandlad får du ett antagningsbesked via mejl till den mejladress som du angav i din ansökan.

Kursupplägg

Träffarna på skolan består av föreläsningar, metodövningar, klassträffar och redovisningar på olika sätt. Det tar cirka tre terminer att bli undersköterska. Du läser inte kurser du har betyg i sedan tidigare.

Du som arbetat minst 2 år inom omsorgen kan validera kursen Vård och omsorg-1, 200 poäng. Detta innebär att du får en strukturerad bedömning och därefter betyg. På så vis får du dina kunskaper dokumenterade, förkortar studietiden, kan börja studierna på rätt nivå och får ökade möjligheter till arbete inom ditt kunskapsområde.

Det är möjligt att kombinera arbete och studier. Det krävs minst fem sökande för att kursen ska starta.

Utvecklingscentrum

Komvux

Furugatan 3
827 35 Ljusdal
0651-184 54
uc@ljusdal.se

Boka tid med SYV

Kontakt

Anita Rohde
Studie- och yrkesvägledare
Utvecklingscentrum
0651-184 55
anita.rohde@ljusdal.se

Webbansökan

Logo