Information till elever

Bild på kvinna

För dig som studerar på Komvux i Ljusdal. I menyn hittar du länkar till information som du kan behöva under din studietid.

Studiehallen

Studiehallen är Utvecklingscentrums öppna studiemiljö som består av flera rum. Här kan du som studerar sitta tillsammans med andra och studera. Det finns även ett tyst rum om du vill sitta i en tyst studiemiljö. Studiehallen är bemannad med en studiecoach som kan vara ett stöd i dina studier. Det finns tillgång till Chromebook. Studiehallens öppettider måndag - torsdag 08.00-17.00, fredag 08.00-16.00.

Datorkonto

I samband med kursstart får du ett datorkonto, ett Google-konto som du använder för att logga in i skolans Chromebook-datorer och för att logga in i Google. Där finns appar som du kommer att använda under din studietid på komvux till exempel Gmail och Classroom. Med uppgifterna i datorkontot kan du ansluta din privata mobil eller dator till skolans wifi.

Datorkontot finns kvar i 30 dagar efter kursslut så att du har god tid på dig att överföra det skolmaterial som du vill spara till en egen minnesenhet såsom USB-minne eller privat drive. 30 dagar efter kursslut raderas datorkontot och innehållet kan inte återskapas.

Du kvitterar ut ditt datorkonto i receptionen på Utvecklingscentrum. Om det uppstår problem med kontot eller om du har glömt bort dina inloggningsuppgifter så kontaktar du receptionen.

Google Workspace for Education

Komvux i Ljusdal använder Googles plattform Google Workspace for Education för e-post, ordbehandling, kalkyl, och presentation m.m. En viktig del är Classroom, där sker mycket av kommunikationen mellan dig och din lärare. Läraren lämnar ut uppgifter till dig via Classroom och du lämnar in dina svar där.

Hermods välkomstmejl kan finnas i din skräppost

Hermods har skickat ut ett välkomstmejl till alla som ska påbörja en distansutbildning. Vi har fått indikationer på att alla inte har fått det mejlet. Om du är en av dom så kan du titta i ditt mejlprograms skräppost för att se om det finns där.

Information till dig som studerar via Hermods och har CSN

Om du utför den muntliga examinationen innan kursens slutdatum så kan ditt studiestöd från CSN påverkas i och med att betyget sätts samma dag som examinationen.

Individuell studieplan ISP

Du har möjlighet att se och ändra i din individuella studieplan genom att klicka på länken Individuell studieplan ISP i menyn. Där loggar du in med ditt studerandekonto, välj sedan menyvalet Studieplan. Gäller dig som studerar på komvux lokalt vid Utvecklingscentrum i Ljusdal.


Utvecklingscentrum

Komvux

Furugatan 3
827 35 Ljusdal
0651-184 54
uc@ljusdal.se

Kontakt

Therese King
Rektor
Utvecklingscentrum
0651-184 97
therese.king@ljusdal.se

Carina Wikström
Biträdande rektor
Utvecklingscentrum
0651-184 64
carina.wikstrom@ljusdal.se