Färila sim- och sporthall

Stängd simhall

Färila sim- och sporthall håller stängt för allmänheten från och med 23 november till och med den 13 december 2020 på grund av coronapandemin. Beslutet kan komma att förlängas.

Med anledning av ökad smittspridning av Covid-19 i Gävleborg län hålls Färila sim- och sporthall stängd för allmänheten. Actic gym håller öppet som vanligt men ombyte och dusch är ej möjlig på anläggningen.

Besökare med badårskort kommer att få sina kort frysta under stängningen och aktiveras så snart som badet har möjlighet att öppna upp för allmänheten igen.

Badet är endast bokningsbart för skolans bad, skolans simundervisning samt privata simskolan.

Sporthallen endast öppen för skolverksamhet och föreningsliv för barn och ungdomar födda 2005 eller senare. Detta är en temporär åtgärd i samband med de skärpta allmänna råd som införs i Gävleborg län för att minska smittspridningen av Covid-19.

Håll i och håll ut – Tillsammans hjälps vi åt!

Skolans simskolor
Elever åker klassvis från respektive skola i chartrad buss direkt till simhallen. Ingång vid västra delen av byggnaden vid personalparkeringen mot Härjedalsvägen. Eleverna går direkt in i anvisat omklädningsrum där endast den egna klassen byter om och duschar. Simskolan genomförs med endast en klass i taget. Efter simskolan går bussen direkt tillbaka till skolan

Inga andra besökare får vistas i omklädningsrum eller i simhallen under simskolornas genomförande. Tidsmässigt görs en planering för att undvika fysisk kontakt med andra grupper i exempelvis korridorer eller omklädningsrum. Caféet hålls stängd för elever under skolans simskola.

Om Färila simhall

Simbassängen i Färila simhall är 8 x 16 meter med en vattentemperatur på cirka 29°. Undervisningsbassängen är 5 x 8 meter och åller cirka 34°. Det finns en vattenrutschbana och klättervägg som är 5 meter hög samt en trampolin som är 1 meter hög.

OBS! Medtag eget hänglås. Finns även att köpa i receptionen.

Om Färila sporthall

Fullstor delningsbar sporthall med läktare längs långsida, cirka 100 m² med plats för 200 åskådare. Linjerat för: handboll, basket helplan, basket halvplan, badminton helplan, badminton halvplan, innebandy helplan, tennis helplan, volleyboll helplan.

Övriga aktivitetsytor i Färila sporthall

Motionssal med speglar och musikanläggning cirka 50 m², specialanpassad för friskvårdsgym. Motionssal med speglar och musikanläggning, specialanpassad för spinningverksamhet.

Café och shop i Färila sim- och sporthall

Cafeet erbjuder enklare förtäring som pizza, toast, pirog, chips, slush, kaffe, läsk och godis.

Försäljning av badkläder och tillbehör, så som armkuddar, simglasögon och simmärken.

Med reservation för eventuella ändringar och felskrivningar.

För mer information

Färila sim- och sporthall
Skolvägen 3
827 60 FÄRILA

0651-186 30
simhallen@ljusdal.se

Relaterade sidor

Aktuellt

Med anledning av ökad smittspridning av Covid-19 i Gävleborg län hålls Färila sim- och sporthall stängd för allmänheten. Actic gym håller öppet som vanligt men ombyte och dusch är ej möjlig på anläggningen.