Ta plats! - Mats Jonsson: INSTÄLLT!

Onsdag 12 januari klockan 18.00 på Ljusdals bibliotek

Vi måste tyvärr ställa in onsdagens författarbesök på grund av sjukdom. Vi återkommer med nytt datum inom kort.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vi välkomnar Mats Jonsson att Ta plats! på Ljusdals bibliotek!

Hösten 2021 utkom När vi var samer där Mats Jonsson berättar sin egen samiska historia och hur det gick till när svenska staten utplånade skogssamerna som kulturell grupp för att ge plats åt nybyggare och skogsbolag. Som första serieroman någonsin nominerades den till Augustpriset i den skönlitterära kategorin.

Mats Jonsson är född 1973 och uppvuxen i Kramfors. Han har givit ut de självbiografiska serieromanerna Unga norrlänningar, Hey Princess, Pojken i skogen,
I detta satans rum och Mats kamp. 2003-2018 var han redaktör för Galago, han har även medverkat med serier och texter i tidningar som Dagens Nyheter, Aftonbladet och Arbetet.

Läs mer på: https://www.galago.se/forfattare/mats-jonsson/

OBS! Vi har ett begränsat antal platser, detta för att vi ska kunna möblera glest så att vi kan hålla avstånd till varandra. Vill du vara säker på att få en plats så kan du anmäla dig med namn och telefonnummer till bibliotek@ljusdal.se, via telefon 0651-180 01 eller direkt till lånedisken på Ljusdals bibliotek.

Författarbesöket kommer även att livesändas via vår Facebooksida!

Har du inte ett Facebook-konto och vill delta digitalt så kan du anmäla dig till Ljusdals bibliotek med din e-postadress, och få en länk till sändningen skickad till dig. Du anmäler dig via e-post till bibliotek@ljusdal.se.

Du som inte har en e-postadress kan gå in på vår Facebooksida när vi har startat livesändningen.

Vi följer rekommendationerna kring Covid-19. Har du symptom så ber vi dig att stanna hemma.

Ta plats! är vår programverksamhet för vuxna.

Det handlar om den geografiska platsen, förstås: om byn, samhället, trakten. Om att känna sig hemma, och om att längta bort. Om känslan av att allt som är riktigt betydelsefullt finns just här – eller tvärtom: att det alltid händer någon annanstans.

Vi får lyssna på olika röster som berättar om platser i en skenbar periferi, om stad och land, om klass och kön. (Och förresten: vem bestämmer egentligen vad som är centrum och periferi?)

Det handlar om biblioteket som plats, också. En demokratisk plats där olika röster får höras. Där vi tar plats, och ger varandra plats. Dessutom är det förstås något festligt med att ta plats, tillsammans!

Ta plats! anordnas med hjälp av medel från Kulturrådet.

Varmt välkommen att Ta plats! på Ljusdals bibliotek!
0651-180 01, bibliotek@ljusdal.se